STAJALA RAME UZ RAME SA ŠABANOM, A ZBOG BATINA ZAVRŠILA U ŠOK SOBI: Sad je NIKAD ne bi prepoznali, ŠOK! (FOTO)
Foto: Print Screen Youtube

ko se seća?

STAJALA RAME UZ RAME SA ŠABANOM, A ZBOG BATINA ZAVRŠILA U ŠOK SOBI: Sad je NIKAD ne bi prepoznali, ŠOK! (FOTO)

Iako je imala uspešnu karijeru, njen život nije bio nimalo lak.

Objavljeno: 16:48h

Pevačica Azemina Grbić važila je za jednu od najvećih zvezda bivše Jugoslavije. Publika je plakala kada čuje njen glas, a rame uz rame na bini je bila i sa Šabanom Šaulićem, Hankom Paldum, Vidom Pavlović i mnogim drugim.

Azemina Grbić je jugoslovenska pevačica narodne muzike i interpretatorka sevdalinke.

Rođena je u Derventi. Još kao mala je maštala da postane pevačica. Uzor joj je bila poznata interpretatorka sevdalinke Nada Mamula.

Iako je imala uspešnu karijeru, Azeminin život nije bio nimalo lak. Pevačica se suočavala sa brojnim nedaćama, bolnim trenucima i tragedijama, a kako je istakla u razgovoru za domaće medije jednom prilikom, sve je počelo kada je poželela da se bavi pevanjem, što su njeni roditelji strogo zabranili.

– Roditelji su me zaključavali u kuću i branili da postanem pevačica- ispričala je Azemina jednom prilikom u emisiji Glamur specijal i dodala kako joj je majka pretila da će je zadaviti ako postane pevačica.

zabava, estrada, Azemina Grbić
foto: Youtube printscreen

Ipak, to je nije omelo. Azemina je sa 16 godina pobegla od kuće, zatrudnela je i dobila ćerku, ali njena karijera počinje u isto vreme kada je upoznala mlađeg muškarca sa kojim je počela da živi.

Njena sreća sa njim, međutim, nije potrajala, budući da je vrlo brzo počela da trpi jezivo nasilje i zlostavljanje:

1 / 3 Foto: Youtube printscreen

– Jednom prilikom završila sam u šok sobi pet dana, sva plava od zadobijenih batina – ispričala je pevačica.

Međutim, uprkos stravičnom zlostavljanju koje je trpela, Azemina nije želela da ode od njega, a onda je usledio novi šok. Pevačicin izabranik izvršio je samoubistvo, a ona je nakon tog tragičnog događaja odlučila da peva samo tužne pesme.

Sa harmonikašem Veljom Popovićem je nastupala po kafanama na čuvenoj Ibarskoj magistrali pre diskografske karijere. Pevala je u Vrnjačkoj Banji kada je čuo kompozitor Budimir Buca Jovanović, predložio je Azemini da dođe u Beograd kako bi snimili ploču. U Beograd je došla 1970. godine, i odmah nastupala u tadašnjoj legendarnoj i elitnoj kafani Skadarlija. Prvu singl ploču po imenu „Ne kaži mi zbogom ni danas ni sutra” snimila je sa Bucom Jovanovićem 1970. godine.

Sarađivala je sa najpoznatijim kompozitorima i tekstopiscima Srbije i Jugoslavije: Buca Jovanović, Novica Negovanović, Mirko Kodić i Predrag Vuković Vukas. Poznate pesme: „Niz kaldrmu klepeću nanule”, „Volim te i ako ne smem”, „Tužna priča”, „Kolo igra kod komšije”, „Žao mi je”, „Varao si me” i mnoge druge.

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.