SMEH JE LEK Evo zašto treba češće da se smeješ! Pusti brigu!
Pusti brigu, Foto: Promo

kurir tv

SMEH JE LEK Evo zašto treba češće da se smeješ! Pusti brigu!

Smeh je drevna, univerzalna reakcija koja nije čak ni ograničena samo na ljude, već je zabeležena i kod nekih životinjskih vrsta.

Objavljeno: 10:47h

Smejemo se humoru koji nas opušta ili situaciji sa kojom možemo da se identifikujemo. Tajna smejanja je u deljenju iskustva - smejemo se nevoljama i zabunama koje se mogu desiti svima nama.

Iskreni osmeh stvara male kesice ispod oba oka, a lažan ne. To se ne može kontrolisati pa po tome možete da procenite ko se iskreno smeje.

Povećanjem frekvencije srca tokom smejanja, menja se frekvencija i dubina disanja, a aktivno radi nekoliko mišićnih grupa: dijafragma, trbušni i međurebarni mišići, mišići lica, a povremeno i mišići ruku, nogu i leđa. Smeh stimuliše metabolizam.

Pusti brigu
foto: Promo

Nakon smejanja dolazi do smanjenja nivoa kortizona i adrenalina, hormona koji rastu za vreme stresa i sa sobom nose rast krvnog pritiska, poremećaje metabolizma i začepljenje arterija. Smeh povećava spontano stvaranje limfocita koji uništavaju tumorne ćelije.

Raspoloženje utiče na imunoglobulin A, prvu zaštitu disajnih puteva od mikroorganizama, koji je viši u danima kada smo dobro raspoloženi. Naučnici su dokazali da su leva i desna strana mozga mnogo bolje koordinisane kod osoba koje imaju razvijen smisao za humor i često se smeju. Pozitivne emocije podstiču i jačaju imunološki sistem.

Postoje verovanja da ljudi koji se češće smeju duže žive.

Psiholozi tvrde da se muškarci više smeju urnebesnim komedijama, a žene se radije kikoću anegdotama iz svakodnevnog života. Ako je tako, jedni i drugi će biti oduševljeni novom zabavnom emisijom Kurir televizije koja se emituje nedeljom od 13 časova.

1 / 5 Foto: Promo

"Pusti brigu" je šou za celu porodicu, sa sjajnim gostima, puno dobre muzike i odličnim humorom. Suzana Petričević u ulozi domaćice se na duhovit način nosi sa svim izazovima sa kojima se suočava jedna žena u Srbiji ostavljajući brige po strani, a pored nje, svake nedelje sa publikom se druži i šarmantni Dejan Šutanovac. On je vrhunski kuvar koji priprema nedeljni ručak i nesebično deli male tajne kulinarskog zanata. Osim njih dvoje, u emisiji će publika svake nedelje moći da vidi i viralno-popularnu pesnikinju Jasminu Stijović i popularni dvojac Kruševac geto.

Ovonedeljni gosti su: profesor Branimir Nestorović, glumci Dejan Dedić i Stefan Bundalo, pevačice Goca Tržan i Ana Bebić i Feng šui specijalista Sandra Drinčić.

Pusti Brigu
foto: Promo

Smeh je lek, zato Pusti brigu i uživaj!

Gledaj Kurir televiziju nedeljom od 13 časova! Pričaće se!

Bonus video:

00:17

Pusti brigu: Suzana i Goca Trzan pevaju usred emisije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.