JOŠ JEDAN VELIKAN U ALEJI ZASLUŽNIH GRAĐANA! Određen datum sahrane Kornelija Kovača!
Foto: Damir Dervišagić

poseldnje zbogom!

JOŠ JEDAN VELIKAN U ALEJI ZASLUŽNIH GRAĐANA! Određen datum sahrane Kornelija Kovača!

Ispraćaj muzičkog maga!

Objavljeno:

Kompozitor Kornelije Kovač (81) preminuo je u utorak u kovid bolnici u Batajnici od posledica korona virusa, a sada je objavljen i datum sahrane koju je obelodanila njegova ćerka Aleksandra

Pevačica Aleksandra Kovač, ćerka Kornelija Kovača koji je u utorak preminuo u 81. godini, oglasila se na društvenim mrežama i saopštila dan sahrane poznatog kompozitora.

- Dragi prijatelji, sahrana našeg voljenog tate će se održati u subotu, 17. septembra, u 14 časova, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Okupljanje rodbine i prijatelja je u 13 sati Glavnoj kapeli na Novom groblju. S obzirom da će na sahrani biti starijih ljudi, tatinih kolega i prijatelja, i onih narušenog zdravlja, a da korona virus i dalje odnosi živote, molim sve koji žele da dođu, da se OBAVEZNO pridržavaju svih epidemioloških mera, nose maske i održavaju fizičku distancu. Moramo paziti jedni na druge, jer nepažnja, glupost i bahatost mnogih su nas sve mnogo koštale. Hvala vam unapred - napisala je ona.

Kornelije Kovač bio je srpski kompozitor, pijanista, aranžer. Rođen je u Nišu 1942. godine, a svoju prvu kompoziciju "Pusti trotoari" Kovač komponuje već sa četrnaest godina - 1956. godine.

Osim za pozorište, filmove i televiziju, Kornelije Kovač je napisao i neke od najvećih hitova domaćih muzičkih zvezda poput Zdravka Čolića (April u Beogradu, Živiš u oblacima, Zvao sam je Emili, Jedna zima sa Kristinom, Jedina, Mađarica), Generacije 5 (Ti samo budi dovoljno daleko), Lepe Brene (Janoš, Sanjam, Sitnije Cile, sitnije), i mnoge, mnoge druge.

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.