DOK VELJKO PROTESTUJE PROTIV GEJ PARADE, ANASTASIJA IH PODRŽAVA SVIM SRCEM: Cecina deca PODELJENIH mišljenja!
Anastasija Ražnatović, Foto: Marina Lopicic

zanimljivo

DOK VELJKO PROTESTUJE PROTIV GEJ PARADE, ANASTASIJA IH PODRŽAVA SVIM SRCEM: Cecina deca PODELJENIH mišljenja!

Na čijoj ste strani?

Objavljeno:

Naslednica folk zvezde Cece Ražnatović, pevačica Anastasija Ražnatović, progovorila je o pripadnicima LGBT zajednice, koji su u poslednje vreme na meti mnogih zbog ovonedeljnog Evroprajda u srpskoj prestonici.

- Pa, znate kako, ja imam dosta prijatelja i saradnika koji su homoseksualne orijentacije. Ja to potpuno podržavam - kazala je Anastasija Ražnatović na početku intervjua.

1 / 5 Foto: Damir Dervišagić

Anastasija ističe da joj je apsurdno da neko mrzi nešto što je u osnovi ljubav.

- Ljubav je ljubav, to ne treba da se deli. Mislim da je apsurdno da neko može to da mrzi. To je ljubav, a ljubav je najlepša stvar na svetu, zar ne? To nas sve spaja - dodala je pevačica.

Podsetimo,Veljko Ražnatović, sin pevačice Svetlane Cece Ražnatović i Željka Ražnatovića Arkana, učestvovao je na litiji koja je organizovana pre nekoliko dana u Beogradu u znak protesta protiv predstojećeg EuroPride-a.

On je pozirao sa zastavom Srbije i u majici sa krstom, izražavajući protivljenje održavanju Parade ponosa, a tim povodom oglasila se pevačica Jelena Karleuša, rivalka njegove majke.

Karleuša, koja je poznata po višegodišnjoj podršci LGBT+ zajednici u Srbiji, podelila je na Instagramu Veljkovu fotografiju pored naslovnice magazina Harper's Bazaar na kojoj se našao kreator Haris Rid.

– S leve strane, na naslovnoj strani "Harper's Bazara" vidimo momka koji se zove Haris Rid. On je modni dizajner čiji radovi su izloženi u čuvenom Kraljevskom muzeju u Londonu. Otac mu je čuveni, Oskarom nagrađeni, producent Nikolas Rid. Haris ima 25 godina i izjašnjava se kao gej i gender fluid osoba – počela je Karleuša. – S desne strane, na ulici, verskim obeležjima na odeći i srpskom zastavom u ruci, vidimo momka koji se zove Veliko Ražnatović. Po zanimanju je bokser, bez većeg sportskog uspeha. Otac mu je bio ozloglašeni ratni zločinac i profiter, vođa paravojne jedinice i notorni kriminalac Željko Ražnatović. Veljko ima 25 godina i izjašnjava se kao strejt muškarac i veliki vernik.

1 / 5 Foto: Instagram printscreen/karleusastar

Kako je istakla, Veljko i Haris su vršnjaci, ali to je jedina tačka po kojoj su slični.

– Dva momka, istog godišta i to je manje više sve što im je zajedničko. Između njih je užasan kulturološki, sociološki i fenomenološki jaz. Haris poziva na toleranciju u svojim javnim istupanjima, na ravnopravnost i ljubav. Veljko koristi Boga i državnu zastavu kao izgovor za pozivanje na netoleranciju prema LGBT zajednici, zabranu i odbacivanje svega što se razlikuje od njega. Da Haris živi u Srbiji, bio bi napadan, omalovažen, ismevan i uskraćen za osnovna ljudska prava. Da Veljko živi u Americi (hipotetički govoreći jer je čitavoj porodici Ražnatović doživotno zabranjen ulaz u SAD), bio bi u zatvoru zbog svojih fašističkih stavova, zbog govora i delovanja koja pruzrokuju nasilje nad drugim ljudima. Haris se nije izjasnio po pitanju vere i ne koristi je u službi svojih javnih istupa. Veljko je radikalni ortodoks. Reč "Bog" koristi kako bi kaznio one koji su po njegovom mišljenju "bolesni" i poziva Boga da ih "vrati na pravi put" – smatra pevačica.

Karleuša se osvrnula na to što se osobe koje se protive održavanju Prajda i osuđuju homoseksualnost često pozivaju na religiju.

– Nejasno je u kom delu pravoslavlja i generalno hrišćanstva Bog uskraćuje prava i pravi razliku između ljudi na osnovu seksualnog opredeljenja, tako da je reč o Veljkovom subjektivnom tumačenju religije. Njegova interpretacija religijskih zakona je čista zloupotreba i zamena teza kada je reč o primarnoj službi vere a to je milosrđe, ljubav, tolerancija, suživot i opraštanje. Haris je 2021. godine u godišnjem odabiru za najušpenije od strane "GQ" magazina, izabran za "Čoveka godine". Veljko će verovatno i dalje nositi naopako srpsku zastavu i hodati ulicama uskraćujući pravo drugima da rade isto i čineći da Srbija bude nesigurna zemlja za sve svoje građane. Skoro je sigurno da neće biti na naslovnim stranama kao čovek godine, ali će i dalje uživati medijski imunitet bez ikakve osude njegovih antidemokratskih i antiljudskih stavova. U Srbiji ni jedan medij nije osudio pozive na linč pripadnika LGBT zajednice iako su on građani sa istim pravima na život i rad, po zakonu i Ustavu ove zemlje. Mnogi urednici medija su pripadnici LGBT zajednice. U Srbiji je takozvana "Parada ponosa" otkazana iz bezbednosnih razloga – ukazala je Jelena Karleuša.

Veljko Ražnatović još uvek se nije oglasio povodovom ovih objava.

Bonus video:

00:08

Anastasija Ražnatović bodri dečka

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.