PETAR MITIĆ SKROZ ISCEPAN: Muškarci ISKIDALI odeću sa njega, nastao PRIZOR ZA PAMĆENJE! (FOTO)
Foto: Printscreen

neka je srećno

PETAR MITIĆ SKROZ ISCEPAN: Muškarci ISKIDALI odeću sa njega, nastao PRIZOR ZA PAMĆENJE! (FOTO)

Retko ko tačno zna zbog čega se ocu cepa garderoba. Postoji nekoliko teorija zašto je ovo običaj, a najstariji kaže da su se ranije, dok se žene nisu porađale u bolnici, bebe povijale garderobom, a najkvalitetnije su upravo bile muške košulje

Objavljeno: 22:40h

Petar Mitić i Ivana Pavković dobili su blizance! Nakon prvog sina Vujadina, pevači su postali roditelji Vuka i Vojina.

Pevač narodne muzike je organizovao slavlje u jednom prijatnom beogradskom restoranu gde je okupio užu rodbinu, prijatelje i kolege.

Petar nije krio koliko je presrećan što je preko noći postao po drugi i treći put otac. Bio je najveseliji i rado se grlio i dočekivao sve svoje mile goste na gozbu upriličenu radi dolaska na svet sinova.

Okupljenim novinarima je rekao da se nadao da će da dobije i jednu devojčicu, ali da mu je ipak najvažnije bilo da se deca rode žive i zdrava.

I njegovi prijatelji su bili presrećni pa su mu u jedmom trenutku iscepali majicu kako to već nalaže običaj.

1 / 2 Foto: Printscreen

Retko ko tačno zna zbog čega se ocu cepa garderoba. Postoji nekoliko teorija zašto je ovo običaj, a najstariji kaže da su se ranije, dok se žene nisu porađale u bolnici, bebe povijale garderobom, a najkvalitetnije su upravo bile muške košulje.

Druga priča je da tako muškarac muškarcu prenosi sreću i da muškarac koji pocepa novopečenog oca dobiće takođe poroda (na primer kao što mlada baca bidermajer ženama, da se nakon nje uda ona koja ga uhvati).

Jedna od najprihvaćenijih teorija jeste da se vremenom svaka košulja istanji i iskrza. Zato svaka nova košulja predstavlja novu snagu, pa zbog toga, kada se rodi dete, komšije, prijatelji i rođaci navale da cepaju uz reči: „Ovu da pocepamo, još mnoge da promeniš, ti i tvoje dete imali snage i pameti nove, dok god ste živi i zdravi.“

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.