SAHRANJEN BRANKO CVEJIĆ: 150 velikana srpskog glumišta ISPRATILO LEGENDU, porodica neutešna (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić, Kurir

tuga

SAHRANJEN BRANKO CVEJIĆ: 150 velikana srpskog glumišta ISPRATILO LEGENDU, porodica neutešna (FOTO)

Glumac je preminuo prošle nedelje, nakon što mu je pozlilo tokom jedne probe u pozorištu

Objavljeno: 14:26h

Glumac Branko Cvejić, nekadašnji upravnik Jugoslovenskog dramskog pozorišta, sahranjen je danas na Novom groblju u Beogradu u 14 sati.

Glumac je preminuo prošle nedelje, nakon što mu je pozlilo tokom jedne probe u pozorištu.

Veliki prijatelj pokojnog Branka, Irfan Mensur je rekao da glumac neće počivati u Aleji velikana. Nije sugran gde će biti tačno, ali zna da Aleja nije u opticaju.

1 / 18 Foto: Stefan Stojanović

Neutešna porodica, supruga Vesna, ćerka Bojana i sin Žarko primali su saučešće, a onda je tužna povorka krenula ka porodičnoj grobnici Cvejića.

Inače, mnogo ljudi je došlo da oda počast preminulom glumcu, bar njih 150.

Svetozar Cvetković je došao zajedno sa bivšom ženom, Jelenom Đokić, a oboje su nosili bele ruže.

Milan Marić je došao u pratnji koleginice Vaje Dujović.

Tu je i glumac Radovan Vujović koji je došao da ispratin kolegu na večni počinak. On je iz kapele izašao sa suzom u oku.

1 / 13 Foto: Stefan Stojanović

Glumica Svetlana Bojković je došla da izjavi saučešće, kao i glumac Dragan Mićanović koji je pružao zagrljaj tužnoj ženi.

Svetislav Bule Goncić i Dragan Mićanović zapalili su sveću u kapeli gde je izloženo telo pokojnog glumca, a njegove kolege beskrajno su tužne zbog odlaska velikog umetnika.

1 / 2 Foto: Kurir

Na Novo groblje je prvi stigao Miki Manojlović noseći crvenu ružu. On je porodici odmah izjavio saučešće. Takođe, Irfan Mensur je stigao među prvima.

Ostaće upamćen po ulozi Baneta Bumbara u popularnoj seriji "Grlom u jagode" i kao kao Lister iz "Porodičnog blaga", dok ga se mnogi sećaju i po ulogama u ostvarenjima "Bela lađa", "Sinđelići", "Jagoda u supermarketu", "Biće bolje" i drugim.

1 / 14 Foto: Stefan Stojanović

-Cvejić pripada generaciji srpskih i jugoslovenskih pozorišnih, filmskih i televizijskih glumaca koja je, krajem šezdesetih godina prošlog veka, osvojila, potpuno preuzela i radikalno izmenila izgled ovdašnjeg glumišta, napravivši dovršen stilski preokret kojim je najavljeni dah modernosti iz prethodne decenije konačno postao dominantnim scenskim izrazom u skladu s duhom epohe i kretanjima u scenskim umetnostima u svetu.

1 / 2 Foto: Kurir

Brankov doprinos ovoj glumačkoj revoluciji kulminirao je u televizijskoj seriji, kao i kasnijem filmskom nastavku "Grlom u jagode", autora Srđana Karanovića, u kojoj je ovaj stilski prevrat, najavljen brojnim ranijim ulogama u JDP i Ateljeu 212, kao i na filmu i televiziji, "ozvaničen" i ustoličen. Uloga Baneta Bumbara učinila je Branka Cvejića jednim od vodećih dramskih umetnika njegove generacije i ondašnje Jugoslavije.

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.