PRAVA ISTINA O POREKLU LJILJANE SMAJLOVIĆ: Osuli su drvlje i kamenje po njoj!
Foto: BETA/MILOŠ MIŠKOV

malo ko je znao

PRAVA ISTINA O POREKLU LJILJANE SMAJLOVIĆ: Osuli su drvlje i kamenje po njoj!

Udala se za Zlatana Smajlovića, poreklom iz Miletkovića kod Čajniča sa kojim ima sina Nevena.

Objavljeno:

Ljiljana Smajlović (rođena Ugrica; Sarajevo, 22. januar 1956 - 66 godina) srpska je novinarka, predsednica Suda časti Udruženja novinara Srbije, kolumnistkinja Nedeljnika i bivša glavna i odgovorna urednica lista „Politika”.

Kada je Ljiljana imala devet godina, pošto je u to vreme Jugoslavija pomagala zemljama trećeg sveta, njena majka je poslata kao medicinska sestra u Alžir, pa su se ona i sestra preselile sa majkom. U Alžiru se školovala u francuskom internatu. Po povratku u Sarajevo, nastavila je školovanje, upisivanjem Prve sarajevske gimnazije. Godine 1972. poslednje godine gimnazije, dobila je stipendiju, „American Field Service”, te godinu dana živela u San Rafaelu, u Kaliforniji, sa jednom američkom porodicom.

Udala se za Zlatana Smajlovića, poreklom iz Miletkovića kod Čajniča sa kojim ima sina Nevena. Razvela se 1988. i zadržala muževljevo prezime.

Ona je tom prilikom pisala svoju kolomnu za "Nedeljnik" i odgovorila svima koji je prozivaju što je zadržala muževljevo prezime.

- Jer i ja sam bila udata za sarajevskog Muslimana, sada Bošnjaka. I ja sam se razvela. I ja sam posle razvoda zadržala prezime koje sam uzela prilikom stupanja u brak. Moji hejteri u Bosni i Hercegovini, u kojoj sam do rata živela, takođe su mahom nacionalisti, samo što su oni antisrpski nacionalisti svih boja. Ali se bosanskim antisrpskim nacionalistima u denunciranju Ljiljane Smajlović kao prikrivene Ljiljane Ugrice, u Beogradu pridružio značajan broj samoproklamovanih “prozapadnih, prodemokratskih i proevropskih boraca za ljudska prava” čija politička mržnja i netolerancija idu ruku pod ruku sa mržnjom i netolerancijom njihove nacionalističke braće. - dodala je ona između ostalog u svojoj kolumni za pomenuti list.

Inače, Ljiljana Ugrica je rođena u Sarajevu. Majka, Danica, rodom iz Bihaća, medicinska sestra po zanimanju, koja je nakon Drugog svetskog rata, postala potpukovnik Jugoslovenske narodne armije, a otac, Mirko, bio je član državne službe.

1 / 5 Foto: Fonet Dragan Antonić

Bonus video:

12:02

ĆURUVIJA NIJE MOGAO DA BUDE UBIJEN BEZ ZNANJA MILOŠEVIĆA: Smajlović nakon presude upozorava da zločin nije REŠEN DO KRAJA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.