ŠOOOOK: Zoran NAVODNO NIJE JEDINI koji je učestvovao u UBIJANJU Jelene Marjanović, ON JE DEO SVEGA, svi ga znamo!
Foto: Damir Dervišagić

haos

ŠOOOOK: Zoran NAVODNO NIJE JEDINI koji je učestvovao u UBIJANJU Jelene Marjanović, ON JE DEO SVEGA, svi ga znamo!

Na taj način je i objašnjeno zbog čega na njegovoj odeći, koja je kasnije veštačena, nije bilo krvi, a bilo je presudno svedočenje bebisiterke Lenke, koja je čuvala malu Janu posle Jeleninog ubistva, navodi ovaj portal

Objavljeno: 22:27h

Marjanović se posle zločina presvukao i zbog toga nije bilo tragova Jelenine krvi, otkriva izvor iz istrage za medije.

Jedan od ključnih dokaza koji su bili presudni da Zoran Marjanović bude prvostepeno osuđen na 40 godina zbog ubistva supruge Jelene Krsmanović Marjanović bila je i krvava jakna, koju je zamenio kraćom posle zločina, što istražiteljima nije promaklo, piše Republika.

Na taj način je i objašnjeno zbog čega na njegovoj odeći, koja je kasnije veštačena, nije bilo krvi, a bilo je presudno svedočenje bebisiterke Lenke, koja je čuvala malu Janu posle Jeleninog ubistva, navodi ovaj portal. Naime, utvrđeno je da je ova žena provela u kući Marjanovića gotovo pola dana, od trenutka kada je počela potraga za nesrećnom pevačicom, pa sve do ponoći.

- Ona je policiji rekla da su u kući bili Marjanovićeva kuma Vera, kao i Zoranovi roditelji Zorica i Vladimir. Precizirala je da je Jelenin svekar nekoliko puta odlazio i dolazio s nasipa, gde je nestanak prijavljen. Rekla je da pouzdano zna da je posle jednog povratka Vladimir rekao da je veoma hladno i da je uzeo jakne za Zorana, unuka i drugog sina Miloša. To je odmah kod istražitelja upalilo alarm s ključnim pitanjem: a gde je onda nestala jakna u kojoj je osumnjičeni otišao na nasip sa ćerkom i suprugom, odnosno zašto mu je bila potrebna druga - kaže sagovornik Republike koji je bio uključen u istragu ovog zločina.

1 / 8 Foto: Printscreen/youtube/Lovci na ubice, Printscreen, Nenad Kostić

Na taj način su, navodno, pali argumenti odbrane da na jakni nisu nađeni tragovi krvi. Kako je primetilo i tužilaštvo, Marjanovići su imali sasvim dovoljno vremena da se posle ubistva oslobode jakne koju je Zoran nosio. Naime, pretres njihove kuće je obavljen čak 12 dana nakon zločina.

- Tek tada je policija odnela na veštačenje odeću svih stanara, ali je, naravno, bilo kasno jer se pretpostavlja da su za to vreme mogli sve tragove da uklone. Ostaje jedino nejasno kako su im promakle Zoranove pantalone, odnosno tragovi blata, koji su bitno uticali da bude uhapšen, a nedavno i osuđen - kaže sagovornik portala.

Trojica svedoka su potvrdila da je Marjanović na nasipu imao tamnu jaknu, dugu do iznad kolena, dok se na kasnijim snimcima vidi znatno kraća. Među svedocima je bio i Milan R., koji je policiji rekao da je muškarac koga je video s Jelenom nosio crnu jaknu srednje dužine i maskirne pantalone sa zelenim i crnim šarama.

- Kako bi istragu usmerio u drugom pravcu i skrenuo pažnju sa sebe, Zoran je bacio krvavu jaknu. Nije prošla ni teza odbrane da je krv nađena u Zoranovom mercedesu posledica povrede koju je Jelena zadobila dok je menjala gumu. Toksikološko-trasološkim veštačenjem je utvrđeno da je neko pokušao da ukloni tragove krvi i da su oni bili sveži, što obara tezu da se sama povredila - zaključuje izvor iz istrage.

Nekoliko meseci pošto je Jelena ubijena, Marjanovići su renovirali kuću, a studio gde su, prema Zoranovim rečima, ubijena i njen muž provodili najviše vremena posle svega je bio neprepoznatljiv. Novim su zamenjeni stari komadi nameštaja, sklonjen je tepih, okrečeni zidovi, a pod od pločica zamenjen laminatom, pisali su mediji.

Otkud detetu izraz "pritvor"

Republika je juče objavila da je mala Jana, Jelenina i Zoranova ćerka, bila instruisana da u iskazu brani oca, ali da su nelogičnosti u njenoj izjavi opredelile sud da taj iskaz ne prihvati. U međuvremenu isplivao je još jedan detalj, koji jasno govori da je dete bilo naučeno šta da govori.

- Devojčica je u iskazu rekla da je "tata u pritvoru", što je termin koji se ne očekuje od deteta tog uzrasta. Logično bi bilo da kaže da je "tata u zatvoru" i to je jedan od razloga što su tvrdnje odbrane pale u vodu - kaže izvor.

Samo je on znao gde Jelena trči

U obrazloženju presude stoji da je Zoran prijavom Jeleninog nestanka policiji hteo da prikrije zločin i da je glumio zabrinutost, a da je Jelenu oslovljavao sa "majka", a ne imenom ili suprugom.

Takođe, pala je u vodu i tvrdnja odbrane da je ubica neka treća osoba. Naime, ta navodna osoba nije mogla da zna da će Jelena sama krenuti da trči baš po nasipu u Borči jer su prethodno bili na Labudovom jezeru, od kog su odustali zbog gužve, što je u iskazu priznao i Marjanović:

Znači, prvo smo se dogovorili da idemo na BSK teren ovde u Borči, zbog deteta. Tu je lepše. Ima jezerce, puno labudova, deca ih hrane tu, bacaju im neke hlepčiće, oni plivaju i tako, da bih je animirao, zato što Jana neće da se odvaja od nje kad ona negde krene. Da budem tu s tom decom, da ona trči, bolji je teren. Znači, ima asfaltirano tačno 500 metara staza, sve je čisto, sve je super. Prvo stignemo mi tamo. Subota, gužva, i ona kaže: "Ej, ajmo, nemoj ovde da trčimo, vidi kolika je gužva, ajmo tamo na nasip."

Sa čekića uklonjeni tragovi zločina

Jedno od bitnih pitanja je i kojim oružjem je nesrećna pevačica svirepo udarana u glavu sve dok nije umrla u najgorim mukama pošto oružje nikada nije pronađeno. To je i bio razlog što je Zoran toliko dugo bio na slobodi.

Jelena je zadobila devet udaraca u potiljak, a policija je u blizini mesta gde je nađeno telo iskopala deset predmeta koji su poslati na veštačenje. Pronađeni su tesarski čekić, šrafciger, ključ za točkove, kao i kamenje različitog oblika koji su tada poslati na analize da bi se na osnovu povreda po glavi i telu utvrdilo da li je napadač eventualno neki od predmeta koristio za zločin.

Ronioci Žandarmerije su u vodi, nedaleko od mesta gde je telefon poslednji put lociran, našli čekić, ali na njemu nije bilo tragova krvi, a sumnja se da su tragovi uklonjeni hemijskim supstancama na putu od nasipa do Crvenke. Kada se godinu dana kasnije na Jeleninom grobu pojavio zašiljeni kolac, istražitelji su pomislili da se možda radi o oružju ubistva da bi se kasnije utvrdilo da je ipak ubijena metalnom šipkom dugom oko pola metra.

1 / 6 Foto: Emilija Jovanović, Privatna arhiva

Policiju pozvao tek tri sata kasnije

Sud je ocenio i da je Marjanović otežavao istragu jer je posle navodnog nestanka supruge prvo pozvao prijatelje i rođake, a tek tri sata kasnije i policiju.

- Policija je prvo angažovala tim za nestale jer je suprug prijavio njen nestanak, a kako je vreme odmicalo i kako su mu inspektori postavljali nova pitanja, on je istragu usmerio ka otmici, te je angažovan još jedan tim koji će i to istraživati. U međuvremenu su desetine ljudi bliskih porodici Marjanović, kao i cela Jelenina porodica, tražili pevačicu po nasipu i verovatno uništili dragocene tragove - podseća sagovornik Republike.

Advokat Zora Dobričanin Nikodinović je juče beogradskim medijima izjavila da joj je Zoran bio od početka sumnjiv.

Pozvala me je jedna klijentkinja koja mi je rekla da je nestala fina devojka, iz fine porodice, da ima ćerkicu, da je trčala dva kruga i da se, pre nestanka, s trećeg kruga javila majci. Odmah sam ja upitala odakle to znaju, da li je neko bio s njom i ona mi odgovori da joj je to rekao Jelenin muž.

Potom je, kaže Dobričanin, prijateljici novinarki predložila da objavi vest o nestanku i to prenela klijentkinji:

- Uveravala sam je da će, kad mediji objave, cela Srbija da je traži, na šta mi je odgovorila da ne zna da li će se muž nestale s tim složiti. Tada sam joj rekla: "Pozdravi ga od mene. Ako se s tim ne bi složio, on je za mene prvoosumnjičeni" - rekla je Dobričanin.

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.