OVO JE PRAVA ISTINA O SRPSKOJ MANEKENKI KOJA JE IZVRŠILA SAMOUBISTVO!
Foto: Printscreen

tragedija

OVO JE PRAVA ISTINA O SRPSKOJ MANEKENKI KOJA JE IZVRŠILA SAMOUBISTVO!

Ništa na njenom Instagram profilu nije slutilo na tragediju, a poslednju fotografiju objavila je dva dana ranije.

Objavljeno: 20:24h

Prema nezvaničnim informacijama, manekenka Bojana Šarac, izvršila je samoubistvo.

U svetu mode njeno ime dobro je poznato. Uspešno se bavila manekenkestvom u zemlji i inostranstvu, dok ju je šira javnost primetila u spotu Relje Popovića za pesmu “Maria”.

Radom u Istanbulu, Milanu, Kini i Londonu na više različitih pozicija prikupila je iskustvo zahvaljujući kom je uspešno radila i živela na relaciji London - Novi Sad.

Moda je za Bojanu uvek bila logičan izbor karijere pored psihologije, koju je odnedavno studirala i koja joj je pomogla da prođe kroz sve pritiske koje su joj poslovi donosili.

Ona je svojevremeno govorila na temu da modna industrija oduvek postavlja previsoke i nerealne standarde za manekenke i modele, ali i za društvo:

– Ja kao manekenka sam imala jako velikih problema na početku, mene niko nije hteo da uzme zbog visine. I onda sam ja u tom momentu pomislila “kakve veze ima visina, pogledaj me kako izgledam!”. Ja znam da se fotkam pa znam da se fotkam, bilo mi je potpuno neshvatljivo da će meni neko stvarno zbog 5 centimetara uništiti karijeru. Onda sam konačno našla agenciju, međutim vrlo brzo sam shvatila da ja tu definitivno više dajem nego što dobijam, ne u smislu talenta i vremena, nego jednostavno mi nije bilo jasno šta će njima 30 posto od moje zarade. Ja sam 12 sati na poslu, u Kini pogotovo, gde oblačiš jednu stvar, drugu, treću, četvrtu sve u pet sekundi pošto fotkaš katalog, ali oni sede u kancelariji, samo im je booker poslao mejl i to njima daje za pravo da uzmu iz mog džepa. To je momenat u kom sam shvatila da niko neće biti tu za mene osim mene same i to je zapravo momenat u kom uzmeš stvar u svoje ruke i ne zavisiš ni od koga. Meni je bilo dovoljno da dobijem samo jednu priliku i da pokažem ko sam i od čega sam napravljena. Ja lično da sam imala 10 centimetara više, ne bih uopšte morala ovoliko da se trudim, ali valjda mi je zato ovaj od gore i dao tih 10 centimetara manje, da bih i sama saznala ko sam i šta sam.

Takođe se osvrnula i da li je imala tačke pucanja u bilo kom momentu građenja karijere:

– Ja mislim da su tačke pucanja normalan proces u svakom rastu. Ti možeš da misliš da u nekom momentu pucaš, a ti si u stvari utuvio sebi u glavu da pucaš jer nemaš dovoljno iskustva i zato što imaš toliko pritiska sa strane, ne da dokažeš drugim ljudima nego da pokažeš sebi da ti to možeš. Meni je najveća tačka pucanja bila kada sam krenula da radim kao asistent stilisti jer sam iz sveta ega, gde sam bila da pokažem kako sam lepa i talentovana, a tehnički deo radi neko drugi, prešla u jedan nadređeni položaj gde sam trebala ceo proces sama da rešavam. Tada sam zapravo shvatila da napredujem. Mnogo sam ja bila komforna u svojoj zoni, mnogo mi je sve bilo lepo i strava, ali tada sam počela da učim. Ti možeš sam da izabereš da li će nešto biti tvoja tačka pucanja ili tačka progresa.

Relja Popović
foto: Printscreen

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.