LEA KIŠ PREŽIVELA JEZIVU TRAUMU: Više ništa neće biti isto!
Foto: Dragan Kadić

ŠOKANTNO

LEA KIŠ PREŽIVELA JEZIVU TRAUMU: Više ništa neće biti isto!

- Sledeće čega se sećam je razgovor sa lekarima u bolničkoj sobi. Rekli su mi da je operacija trajala tri i po sata i da mi se desilo nešto što se retko dešava, nisam imala spoljašnje, već unutrašnje krvarenje

Objavljeno:

Voditeljka Lea Kiš uvek je nasmejana, a malo ko zna da je pre rođenja ćerke Sare Mia prošla kroz traumatično iskustvo kada je izgubila bebu.

Lea Kiš je izgubila bebu, a trudnoća je mogla da je košta i života. Nakon dugog i teškog oporavka i godina tišine, otkriva svoju priču.

1 / 3 Foto: ATA IMAGES

- Sledeće čega se sećam je razgovor sa lekarima u bolničkoj sobi. Rekli su mi da je operacija trajala tri i po sata i da mi se desilo nešto što se retko dešava, nisam imala spoljašnje, već unutrašnje krvarenje. Trudnoća mi je oštetila aortu u stomaku i iskrvarila sam za nepunih dvadeset minuta. Svi su se čudili kako sam ostala živa. Doktor Radulović koji je dugo radio u Nemačkoj, izvrstan ginekolog i hirurg, rekao mi je da je u životu imao samo jedan sličan slučaj, da se sve desilo tako brzo i sa takvim posledicama. Rekao mi je: Ovo je Božija volja da ostanete živi jer smo vas dva puta gubili. Tada to nisam potpuno primila k znanju, bila sam previše iscrpljena i ošamućena od svega što se desilo, sve dok sutradan nije došao anesteziolog i ispričao kako je tekla opreacija.

- Rekao je da nisu imali moja dokumenta i nisu znali koja sam krvna grupa, pa je Sara morala da zove moju majku koja se, srećom, setila u tom momentu. Niko od mojih nije znao šta se u tom trenutku zapravo dešavalo i zašto komuniciraju sa detetom od četiri godine. Suprug je odmah došao u bolnicu, ali se već sve završilo kako se završilo - ispričala je ona.

Međutim, iako je doživela i preživela ovo traumatično iskustvo, ostala joj je velika želja da se po drugi put ostvari u ulozi majke. Kako je danas žena koja ima mnogo ostvarenih želja, ističe da su ona i njen suprug najviše patili za još jednim detetom.

- Imala sam dug i težak oporavak, koji je trajo oko tri meseca. No, nisam izgubila želju da ponovo postanem majka, iako sam naravno, imala zabranu da to pokušavam u narednih godinu dana. Međutim, iako je je operacija bila uspešna, ostavila je trajne posledice. Uz sve želje mene i moga supruga da se po drugi put ostvarimo kao roditelji, u tome nismo uspeli.

1 / 5 Foto: Printscreen Youtube

- Žena koja je doživela gubitak deteta zna da su fizičke posedice minimalne u odnosu na mentalne. Javljala se dilema da li sam možda mogla da sačuvam trudnoću, mada su mi kasnije rekli da to svakako nije bilo moguće. Prošla sam kroz depresivnu fazu, koja je donela apsolutni gubitak želje za nekim stvarima, pojavili su se određni strahovi koje ranije nisam imala. Ali je sve to u takvim okolnostima normalno. U svakom slučaju bile su to teške godine i oporavak mi je bio, i fizički i psihički, izuzetno naporan i težak. To što se desilo ostavilo je u meni utisak da je ipak sve u Božijim rukama. Tešilo me je to što se to nije dogodilo sa prvom trudnoćom, što imam Saru Miu živu i zdravu. Bez obzira na sve, trebalo bi da sam srećna što sam izvukla živu glavu - zaključila je ona.

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso / Hello)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.