SRBI JE ZNAJU KAO KUMU MAFIJAŠA IZ DEVEDESETIH, KARLEUŠA JOJ RADILA U BUTIKU: Danas je prava BOMBETINA! (FOTO)
Foto: Pritnscreen

KO BI REKAO?

SRBI JE ZNAJU KAO KUMU MAFIJAŠA IZ DEVEDESETIH, KARLEUŠA JOJ RADILA U BUTIKU: Danas je prava BOMBETINA! (FOTO)

Lela je 2005. godine osuđena na 11 meseci zatvora i tri godine uslovne kazne

Objavljeno:

Folk pevačica Lela Andrić ostala je upamćena po hitu “Čarobnjakov sin” koji je devedesetih godina bio i te kako popularan. Atraktivna plavuša se pojavila na estradi kao veoma imućna žena koja je odlučila da se oproba u pevanju.

Uvek je bila izazovna, sa vitkom linijom koja joj je bila zaštitni znak. Osim pevanja Lela je bila i vlasnica butika u kojem je radila njena mlađa koleginica Olja Karleuša kojoj je kako su obe isticale pomogla u početku muzičke karijere.

Kada je završila studije zaposlila se u butiku, koji je u to vreme držala pevačica Lela Andrić, kuma ubijenih žestokih momaka sa asfalta devedesetih, Dugog i Šljuke.

Olja Karleuša
foto: Dragana Udovičić

Lela, folk zvezda devedesetih primetila je tada Oljin talenat za muziku, pa joj je ubrzo pomogla da kroči na estradu. O tome su obe govorile svojevremeno.

"U prvo vreme Olju sam vodila na estradna dešavanja da upozna ljude i vidi s kim će sarađivati i šta je čeka. Kao devojka bila je neupadljiva i neprimetna. Tek kad smo završile prvi album, počelo je da se govori o njoj", rekla je Lela svojevremno i istakla šta nikada nije dozvoljavala.

"U startu sam tražila da isključivo radi gostovanja, da ne nastupa po kafanama jer je u njima mala cena. Zato sam tražila da peva po klubovima i diskotekama. Iako je bila početnica, nisam htela, niti sam dozvolila da joj cena gostovanja bude manja od 1.000 nemačkih maraka. U inostranstvu cena njenih nastupa bila je dvostruko veća", ispričala je Andrićeva pre 16 godina za medije. Olja je priznala da joj je Lela bila poslodavac i da joj je pomogla u muzičkoj karijeri.

Pored toga što je bila u braku sa biznismenom, često je bila u žiži interesovanja javnosti, te je svojevremeno bila osuđena od strane Okružnog suda i zbog prevare “teške” 140.000 švajcarskih franaka. Naime, Lela je 2005. godine osuđena na 11 meseci zatvora i tri godine uslovne kazne, zato što je na prevaru uzela novac od Švajcarskog državljanina Kurta Alenspaha, koji ju je svojevremeno tužio.

1 / 5 Foto: Youtubescreen

Alenspah je Andrićevoj na pozajmicu, u više navrata, dao pomenuti novac radi, kako mu je ona rekla, izgradnje hotela na Tari. Prema optužnici, ona je Alenspahu obećala mesto direktora hotela, kao i to da će od zarade vratiti pozajmicu. Alenspah je, međutim, tvrdio da je ostao “kratak” za skoro milion franaka.

Sud je Alenspaha uputio na parnicu jer je tokom suđenja utvrđeno da je Lela Andrić od njega u dva navrata pozajmila samo 140.000 franaka, a ne koliko je on tvrdio. Što se ostatka od 835.000 franaka tiče, grafološkim veštačenjem je utvrđeno da potpis na priznanici o pozajmici nije potpis Andrićeve, niti njene majke Milojke.

Lela Andrić
foto: Instagram

Bonus video:

05:06

DŽIDŽA? PA, TO JE NEKI RANG KEBINE ĆERKE... Aleksandra Stojković u rubrici ESPRESO TVITER!

(Espreso/objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.