ČUVENA SRPSKA GLUMICA UMRLA ZABORAVLJENA I SIROMAŠNA: Svi je znamo po BRAKU SA OVIM PEVAČEM, živela je kao u seriji
Foto: printscreen

tužno

ČUVENA SRPSKA GLUMICA UMRLA ZABORAVLJENA I SIROMAŠNA: Svi je znamo po BRAKU SA OVIM PEVAČEM, živela je kao u seriji

A malo ko zna da je ona, takođe, svojevremeno bila udata za čuvenog pevača Zvonka Bogdana

Objavljeno:
  • 45

Životna priča Gizele Vuković jedna je od najpotresnijih na domaćoj javnoj sceni, i dokaz koliko život može biti surov i nepredavden, te koliko je sudbina prevrtljiva i čudna.

Dobitnica “Zlatne arene” u Puli, preminula je 2015. godine u mračnoj sobi samačkog hotela u kome je provela poslednjih 13 godina života.

1 / 3 Foto: printscreen

A malo ko zna da je ona, takođe, svojevremeno bila udata za čuvenog pevača Zvonka Bogdana.

Naime, Gizela se u jednom trenutku zbog finansijskih problema našla na rubu egzistencije, zbog čega je njena realnost postala sobica hotela, koju je samo prvih nekoliko meseci imala novca da plaća.

– Kada sam iz Subotice krenula u Beograd, otac Toma i mama Viktorija, prodali su moj deo zemlje i dali mi da kupim sebi stan u prestonici. I jesam, u Nemanjinoj broj tri. Stanarsko pravo prenela sam na ćerku, a onda su stigle zlosrećne devedesete. Ćerkina agencija je počela da gomila dugove… Neki ljudi, valjda zelenaši, izbacili su nas na ulicu. Često smo, potom, menjali podstanarske sobičke, gomilali dugove. U tim neprekidnim seljakanjima izgubila sam sve fotografije. Nemam, deco, nijednu staru sliku, nijednu. Ne znam ni gde mi je ostala “Arena” – ispričala je Gizela svojevremeno za “Novosti”.

– Ne znam koga nisam pitala za pomoć. Međutim, svi su me zaboravili – rekla je ona, a samo su joj dve osobe izašle u susret. Iako je predosećala da neće još dugo poživeti i veoma se teško kretala, glumica je do poslednjeg dana brinula o bolesnoj ćerki Milici i autističnom unuku Branku.

– Ćerka Milica danima je bolesna, ne ustaje iz kreveta, dok je unuk Branko autističan, pa vrlo retko izlazi iz sobe. Ja dalje od hodnika hotela nisam kročila nijednom u prethodnih 11 godina. Jedva se krećem pomoću ove stolice – ispričala je tada kroz suze Gizela.

1 / 4 Foto: Youtube prinstcreen

Udavala se dva puta – prvi put za oca svoje ćerke Milice koji nije bio javna ličnost, a drugi put za čuvenog pevača Zvonka Bogdana.

– O braku s njim ne želim da govorim. Razišli smo se davno i šta tu više ima da se priča. Manite me njega. Ne želim da ga se sećam. Odavno nisam u kontaktu s njim. Ne interesuje me uopšte. Meni on nikada nije značio. On je taj koji se zakačio za mene. Balavac je bio. Od njega mi ništa ne treba. Za ljubav svog života, glumca Josipa Bajića, nažalost, nisam mogla da se udam. Bilo je raznih prepreka. Ali znam da me je mnogo voleo, a i ja, bogami, njega – govorila je oštro glumica.

Iako su joj socijalni radnici predlagali da se preseli u starački dom, ona nije želela da napusti bolesnu ćerku i unuka.

– Kako da se razdvojim od njih dvoje. Moja penzija je i njihov prihod. Ne mogu da se razdvajam od njih, ne mogu. Oni su mi sve što imam. Neću se razdvajati od njih, pa makar poslednje dane sedela na ulici. Samo da mi je da vidim neki skroman, svoj krov nad glavom pa nek sutra umrem – rekla je Gizela pred smrt.

Gizela Vuković preminula je 29. marta 2015, u 89. godini.

Bonus video:

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za
02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media