OVO JE PRVI MUŽ MILENE DRAVIĆ! NIKAD JE NIJE PREBOLEO: Danas ima 98 godina i pati za glumicom još od 80tih!
Milena Dravić, Foto: Dragana Udovičić

zanimljivo

OVO JE PRVI MUŽ MILENE DRAVIĆ! NIKAD JE NIJE PREBOLEO: Danas ima 98 godina i pati za glumicom još od 80tih!

Malo ko zna da je Milena Dravić, pre ljubavi sa Gagom Nikolićem, bila u braku sa poznatim rediteljem.

Objavljeno:

Legendarna jugoslovenska glumica, Milena Dravić, ostala je upamćena po svojoj lepoti i neponovljivom daru za glumu. Od prvog pojavljivanja oduševila je publiku širom bivše Jugoslavije, koja je i dan-danas voli kao prvog dana.

1 / 9 Foto: Printscreen/youtube/RTSObrazovno-naučniprogram-Zvaničnikanal

Pored besprekosrne glumačke karijere, pokojna glumica zapaćena je i po velikoj ljubavi sa Draganom Gagom Nikolićem sa kojim je bila do poslednjih dana.

Bili su jedan od omiljenih parova, a u srećnom braku bili su čitavih 45 godina. Ipak, ono što je javnosti slabo bilo poznato je to da je slavna glumica je pre Gage imala još dva braka.

Prvi je sklopila sa rediteljem Purišom Đorđevićem, koji danas ima 98 godina i koji je nikad nije preboleo. Venčali su se 1960. godine, ali taj brak nije opstao.

Puriša Đorđević
foto: Printscreen

On je za medije u nekoliko navrata govorio o Mileni, istilući da je upravo ona bila njegova najveća ljubav.

"Ljubav je vrlo važna, naročito onda kad nas ta ljubav ostavi. Dan-danas u prolazu često viđam ženu koja me je ostavila 1980. godine Da li verujete da se od tada još nisam opametio? Ali, od svih žena koje sam poznavao i koje sam voleo, još uvek jedino i najviše volim Milenu Dravić", rekao je Puriša svojevremeno za “Novosti”, pričajući o Mileni uvek sve najlepše.

"Najveća ljubav bila mi je Milena Dravić. Ta ljubav je 1960. prerasla u brak. U to vreme je bila velika zvezda. Išli smo iz filma u film. Ali kad sam primetio da joj smetam i da po mnogo čemu nisam čovek za nju – prijateljski smo se razveli", ispričao je reditelj za “Politiku”.

Bonus video:

01:50

Radoslav Zelenković o Draganu NIkoliću kao o poslednjem šmekeru srpske kinematografije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.