KAD JE LUK - NEK JE PRAZILUK Božićna trpeza srpskih zvezda: Ko juri novčić, ko sam mesi česnicu, a ko kolač od đumbira? (FOTO)
Foto: Instagram, Marina Lopičić

kad je luk nek je praziluk

KAD JE LUK - NEK JE PRAZILUK Božićna trpeza srpskih zvezda: Ko juri novčić, ko sam mesi česnicu, a ko kolač od đumbira? (FOTO)

U domovima naših poznatih faca na božićnoj trpezi naći će se razne đakonije, koje i nismo znali da uopšte postoje...
Objavljeno:

Božićna trpeza simbolizuje dobrobit koju ćemo imati tokom cele godine pa bi na njoj trebalo da se nađe od svega po nešto, a naše poznate ličnosti izgleda su baš dobro upućene u ovaj običaj.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Koliko su naši selebritiji posvećeni praznicima najbolje oslikavaju njihove božićne trpeze i tradicija koju se trude da ispoštuju svake godine.

foto: Marina Lopičić

Koliko Seka Alekić ceni tradiciju i poštuje praznike najbolje pokuje činjenica da je pevačica pre dve godine otvorila svoj Božićni blog, koji se bavio običajima koje ona i njen suprug Veljko poštuju uoči praznika.

????????????????????????????????????????????????????

A photo posted by ????????????SEKA ALEKSIĆ???????????? (@seka_aleksic) on

Seka je veliki vernik, tako da poštuje i tradiciju četrdesetodnevnog posta, koji joj veoma znači i prija, pa je jednom prilikom otkrila šta se nađe na njenom stolu uoči najvećeg hrišćanskog praznika. - Dan pred Božić moj suprug donosi Badnjak. Time se u dom unosi zdravlje, sreća i napredak. Uz Badnjak, tu je i žito, da godina bude plodna, kao i slama, jer se upravo na njoj rodio Isus. Sa zalaskom sunca, na Badnje veče, Badnjak unosimo u kuću. Na našoj trpezi bude riba, pasulj prebranac, pogaču umesim bez kvasca, a tu su i orasi, suve šljive, badem, lešnici... Posle večere ostavim ponešto na stolu, ne sklonim sve, u duhu običaja ovog svetog dana - otkrila je Seka.

????????????

A photo posted by ????????????SEKA ALEKSIĆ???????????? (@seka_aleksic) on

Pop zvezda Nataša Bekvalac proslavila je prošle godine Božić u krugu porodice u Novom Sadu. Cela porodica je bila na okupu, mama, tata, sestre, njihova deca, a tu su bili i Natin suprug Ljuba Jovanović i ćerka Hana.

Prvo se lomila cesnica, onda se obedovalo na bogatoj trpezi.

“Bogat si tek onda kad imaš nešto što ne bi mogao kupiti novcem”, napisala je plavokosa estradna umetnica uz praznične fotografije na svom Instragram nalogu, pa pretpostavljamo da će i ove godine ponoviti tradiciju i reprizirati trpezu.

Hristos se rodi!

A photo posted by Nataša Bekvalac (@bekvalceva) on

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.