KONSTRAKTINO SRCE VELIKO KAO KUĆA: Uključila se u HUMANITARNU AKCIJU prikupljanja novca za bolesnu devojčicu!
Ana Đurić Konstrakta, Foto: Foto: Budi human - Humanitarne licitacije

ZA LENKU!

KONSTRAKTINO SRCE VELIKO KAO KUĆA: Uključila se u HUMANITARNU AKCIJU prikupljanja novca za bolesnu devojčicu!

umana umetnica prodaje narukvicu da pomogne bolesnoj devojčici

Objavljeno:

Pevačica Ana Đurić Konstrakta, pridružila se humanitarnoj akciji za sakupljanje pomoći za malu Lenku Žutković.

Kako je objavljeno na Fejsbuk stranici "Budi human - humanitarne licitacije", srpska predstavnica na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije je, zajedno sa članom grupe, izabrala narukvicu koja je stavljena na licitaciju.

Konstrakta
foto: Facebook/Budi human - Humanitarne licitacije

Kako se navodi, početna cena je 2.880 dinara, a licitacija traje do danas u 19 sati.

Novac od licitacije biće uplaćen za malu Lenku Žutković (3).

Lenka je bila potpuno zdravo dete. Vedra, nasmejana i srećna. Volela se igrati sa lego kockicama i svirati klavir. Igranje sa svojim psom je bilo nešto što je obožavala.

U februaru 2020. godine Lenka se prehladila i dobila laringitis. Primljena je u dečju bolnicu u Novom Sadu gde joj se stanje pogoršava i prestaje da diše. Reanimacijom je preživela, ali je ostalo veliko oštećenje mozga usled hipoksije. Lenka ne vidi, ne hoda, ne sedi i ne govori.

Da bi Lenki poboljšali kvalitet života potrebna joj je novčana pomoć koja bi joj omogućila specijalističke preglede, rehabilitacije, intenzivne fizikalne tretmane, transplantaciju matičnim ćelijama, asistivna pomagala rad sa logopedom i defektologom, tretmane u hiperbaričnoj komori koji joj izuzetno prijaju i pomažu, kupovinu lasera koji bi joj bio od velikog značaja, navodi se na sajtu Budi human.

Lenka Žutković
foto: budihuman.rs

Uz to nepohodna su sredstva za hidro i hipo terapije, ortopedska pomagala, pomagala za vežbanje u kućnim uslovima, za suplemente, medicinske preparate, medicinski potrošni materijal, za pelene kao i za odlazak u Ameriku na neurointenzivne terapije laserom, MNRT i druge metode, kao i za putne i troškove smeštaja.

Na sreću, polje traumatične povrede mozga, hipoksija koju je Lenka doživela je odlično istraženo u Americi. Doktor iz Amerike je spreman na rad sa Lenkom. Porodici to uliva nadu da će Lenku vratiti, da će joj vratiti oduzeto detinjstvo, igru i osmeh na lice. Lenka na svakih šest meseci treba da boravi u Americi na intenzivnim terapijama.

Bonus video:

03:06

Konstrakta peva u dvorištu Drinke

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.