ONE SU ŽARILE I PALILE JUGOSLAVIJOM! Neke od njih su i danas BOMBETINE, a ONA je TRAGIČNO NASTRADALA! (FOTO)
Foto: Printscreen, Dragan Kadić

svi ih pamte

ONE SU ŽARILE I PALILE JUGOSLAVIJOM! Neke od njih su i danas BOMBETINE, a ONA je TRAGIČNO NASTRADALA! (FOTO)

Njihovi stari hitovi se i danas rado slušaju.

Objavljeno: 16:00h

Pojedine dame ostavile su, a neke i dalje ostavljaju veliki trag u bivšoj Jugoslaviji, što svojom lepotom, što karijerom, isto tako i pojavom i raznim dešavanjima u životu. Pored pevanja, neke su bile i vrsne glumice.

VESNA ZMIJANAC

Karijeru je počela još s kraja sedamdesetih godina. Bila je prepoznatljiva po savršenom izvajanom telu, provokativnim modnim kreacijama i zanosnim spotovima. Njeni stari hitovi se i danas rado slušaju, a i dalje je pevački aktivna.

1 / 6 Foto: Printskrin/Youtube/Vesna Zmijanac

NEDA UKRADEN

Deceniju pre nje, na sceni se pojavila "crnka iz Sarajeva" koja je donela potpuno jedan svetski zvuk na sceni - Neda Ukraden.

Verovali ili ne ona je karijeru počela kao pevačica pop muzike. Spotovi po ugledu na one "preko bare" oduševljavali su ovdašnju publiku. Kasnije je počela da peva i izvornu, narodnu i folk muziku, ali nikada nije prestala da snima i moderne brze pesme.

1 / 3 Foto: Printskrin/Youtube/Svrco Arhiva

3. Njena lepota očaravala je mnoge - OLIVERA KATARINA.

Možemo slobodno reći, prva prava pevačka i filmska diva. Žena pred kojom je na kolena padao čuveni Salvador Dali slušajući je u pariskoj "Olimpiji". Nije se znalo da li više pleni glasom, stasom ili prelepim licem. Ženi koja je imala svoj stav, vatrenu energiju i znala šta želi mnogi su želeli da stanu na put. Dugo godina je živela u Španiji. Poznata je i kao prva žena koja se na nacionalnoj televiziji pojavila u više nego kratkoj mini suknji.

Olivera Katarina
foto: Printskrin/Youtube/aristandar

. Diva u svom žanru i žena za kojom su uzdisali mnogi muškarci bila je i svakako SILVANA ARMENULIĆ.

Uvek svedena u oblačenju, i milog ponašanje nikada sebi nije dozvolila ni jedan skandal. Bez obzira na to, baš taj njen čedan izgled privlačio je mnoge muškarce. "Noćas mi srce pati", "Ciganine ti što sviraš" i "Rane moje" samo su neki od antologijskij hitova koje je ostavila za sobom.

Poginula je u saobraćajnoj nesreći 1976. godine.

Silvana Armenulić
foto: Instagram

ZORICA BRUNCLIK

Još jedna pevačica narodne muzike koja je pre svega plenila svojim glasom, a onda i stasom, koju verovatno ne biste prepoznali jeste Brunclikova.

Onda je bila crnka i ni malo nije furala imidž po kojem je danas prepoznatljiva, a u pitanju je njena kosa roze boje. Karijeru koja traje već 40 godina, počela je davnih sedamdesetih godina. Snimila je više od 50 ploča koja su prodate u tiražu od 15 miliona primeraka.

LEPA BRENA

Njeni spotovi snimani su filmskom kamerom, imala je najbolju produkciju u to vreme, a pored muzike oprobala se i u glumi. Svi dobro znamo za njene filmove "Hajde da se volimo".

Brena i njen bend "Slatki greh" u vrhuncu svoje popularnosti održavali su i po 350 koncerata godišnje, a deševalo im se da dnevno odrade čak dva. "Četiri godine", "Poželi sreću drugima", "Golube" samo su neki od hitova koji se i dan-danas slušaju.

Udala se za tadašnjeg poznatog tenisera Bobu Živojinovića, sa kojim je i dalje u braku.

Lepa Brena
foto: Printskrin/Youtube/Lepa Brena Official Channel

Bonus video:

00:27

Lepa Brena stigla na dodelu nagrade

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.