ESPRESO OTKRIVA MATURSKE VEČERI POZNATIH! Za izgled mnogih ćete biti ŠOKIRANI: Trbušna plesačica i gospodin u odelu
Foto: Dragana Udovičić, Printscreen, Antonio Ahel/ATAImages

promena!

ESPRESO OTKRIVA MATURSKE VEČERI POZNATIH! Za izgled mnogih ćete biti ŠOKIRANI: Trbušna plesačica i gospodin u odelu

Ova tema je uvek aktuelna uoči početka leta.

Objavljeno: 14:16h

Velike mature ostaju u najlepšim sećanjima, a onima koji tek treba da zablistaju na svečanoj završnici srednje škole, ove mature stvaraju brojne glavobolje.

U tom periodu, pored zaključnih ocena, treba da razmišljaju o toaletama, haljinama, odelima, frizurama, noktima, cipelama i svim drugim detaljima koji mogu da doprinesu da na velikoj maturi maturanti izgledaju najlepše što mogu u tim trenucima.

Mi smo uključili vremeplov i vratili smo se u nekim slučajevima i u nekoliko decenija iza nas. Tačnije, sa poznatima smo proverili kako su izgledale njihove velike mature i po čemu ih pamte i koje su uopšte srednje škole završili.

– Svoju veliku maturu pamtim kao lepo i uzbudljivo veče. Meni je tada bilo najvažnije da lepo izgledam. Sećam se da sam sama kreirala svoju haljinu. Crtala model, kupovala materijal, šila, imala mnogo probi. A sada kada vidim tu haljinu, umirem od smeha,jer sam izgledala kao trbušna plesačica - podsetila se voditeljka Bojana Lazić svoje velike mature.

Bojana lazić
foto: Privatna arhiva

Upitali smo je da li i dalje pamti svog para sa mature i u kakvim odnosima je ostala sa svojom generacijom, odnosno da li je sa nekim iz srednje škole i dalje u kontaktu.

– Sećam se, naravno.To je bio drugar iz razreda, koji je došao po mene, doneo mi ružu i imala sam veliku tremu. Sećam se i dana kada me pitao da mu budem pratilja. Sve su to prelepe uspomene. Završila sam srednju Ekonomsku školu "Mirko Vešović" u Podgorici, a nakon toga sam upisala studije u Beogradu. Što se tiče tog druga što mi je bio par, nismo prijatelji, a ni u kontaktu. Vrlo brzo sam se odselila za Beograd i nekako je svako otišao svojim putem. Sa nekim drugaricama imam kontakt preko društvenih mreža, generacija se uglavnom rasula nakon velike mature - otkrila nam je voditeljka "Pinka".

Voditeljka Ana Radulović je završila Petu ekonomsku školu "Rakovica".

– Velika matura kao i mala mi je ostala u baš lepom sećanju, imam sreće da sam imala jako dobro društvo i odeljenje u školi. Bili smo složni i mnogo više smo se družili, nisu društvene mreže toliko bile aktuelne tad. Veliku maturu svakako pamtim kao jednu dobru žurku.

Ana se seća i ko joj je bio par na velikoj maturi. To je bio njen školski drug Jovica.

Ana Radulović
foto: Privatna arhiva

– Nažalost, nemamo više kontakt, ali bih jako volela da ga negde sretnem, baš bih se obradovala, a iz srednje škole mi je ostalo jedno pravo prijateljstvo, sedele smo zajedno u klupi, družimo se i dan-danas, a uskoro ću joj biti i kuma na svadbi, znate je iz serije "Igra sudbine", to je Tanja Pavlović, a što se drugih tiče sa nekim imam povremeni kontakt, ali većina je otišla na svoju stranu i kontakt se izgubio - ispričala nam je popularna voditeljka.

Folk pevač Ljuba Perućica danas važi za jednog od najboljih frajera među pevačima mlađih generacija. On je završio Požarevačku gimnaziju, matematički smer. Mi vam predstavljamo fotografiju sa Ljubine mature, pa možete da uporedite sadašnjeg Ljubu sa ovog od pre više godina.

Ljuba Perućica
foto: Privatna arhiva

Sve popularnija pevačica Barbara Bobak je za naš portal otkrila da nije bila omiljena svim svojim profesorima.

– Imala sam u srednjoj jednu profesorku koja me nešto jako nije volela. Mene su uglavnom svi profesori obožavali. I onda je tako ona nešto večito pokušavala mene da sabotira i tako ti ja dođem sa farkama koje imaju jednu rupu na kolenu i ona krene da se dere na mene i da će da me pošalje kući da se presvučem, a pored mene sedi devojka koja je tada bila sva istetovirana i došla je u kratkoj suknjici i na štiklama u školu i njoj ništa nije rekla. Ne znam, imala je neki pik na mene. A za maturu, ta je haljina od čipke. I trebalo je još da se stavi postava boje kože ispod, da si se prekrila ta čipka i gaće i brus i stomak, ali tako malo, kada se opali blic, tada izgleda providno i ja namerno na maturi nisam stavila tu postavi i: "E, sada mi gledaj guz**u!" - priznala nam je Barbara da je taj provokativni stajling za maturu izabrala donekle i zbog inata prema profesorici za koju je nisu vezivale lepe uspomene.

A što se tiče same žurke za veliku maturu?

– Pamtim po tome što smo se svi kolektivno mnogo napili. Smatrali smo da je to velika stvar da se završi srednja škola, iako zapravo nije. I eto, u takvom smo bili raspoloženju u to vreme. Na maturi mi je par bio moj najbolji drug tada iz škole, Dušan. On mi je bio samo drugar, uvek. I ostali smo u super odnosima. Vidimo jednom u nekoliko meseci i čujemo se. A moja generacija? Pa, ja nisam imala neka velika prijateljstva. Sa njih nekoliko sa kojima sam bila dobra u školi sam i dalje dobra, a sa ovima sa kojima sam bila površno dobra, oni me i dalje ne interesuju - bila je iskrena Barbara.

Barbara Bobak
foto: Privatna arhiva

Pop-folk pevačica Ivana Selakov je završila Gimnaziju u Somboru. Društveno-jezički smer.

– Veliku maturu pamtim po super zabavi i druženju i po tome što smo moja kuma Milena i ja pevale sa lokalnim bendom jedan blok pesama - podsetila se Ivana svoje velike mature i dodala:

– A u moje vreme nije bilo odlaženja na maturu sa parom, već smo išli svako za sebe. To tada nije bio običaj, bar ne kod nas.

Upitali smo Ivanu u kakvim odnosima je ostala sa svojom generacijom, da li ima prijatelje iz srednje škole ili se njena generacija "rasula po celom svetu".

– Nažalost, sa većinom društva iz škole nisam više u kontaktu jer živimo u različitim gradovima. Ostala sam u kontaktu samo sa par drugarica, a nekoliko njih imam na "Facebook"-u kao prijatelje. Gimnazijski dani su mi ostali u sećanju kao najlepši period i predivno druženje - rekla nam je Ivana na kraju razgovora.

Mirka Vasiljević
foto: youtube/printscreen

Mirka Vasiljević je takođe imala veoma interesantno matursko veče i stajling koji je jednom prilikom komentarisala u emisiji Amidži Šou

- Voleli su da me nakinđure i dok ne uslikaju što bolju sliku... A ovo sam ja na maturi. I dalje se družim sa tim drugom - rekla je MIrka.

Ceca, koja se tada prezivala Veličković, napunila je 18 godina, a mogla je da se pohvali brojnim hitovima i zavidnom karijerom.

Za svoju proslavu mature pevačica je odabrala pink haljinu u kojoj je izgledala prelepo i koja je isticala sve njene obline. Imala je elegantnu punđu i šminku koja je odgovarala prilici.

Ceca Ražnatović
foto: Printscreen/Instagram/cecaraznatovic

U jednoj od emisija "Amidži šou" prikazana je fotografija sa mature na kojoj je Maja imala crnu kosu, skupljenu u punđu, a zbog njenog tadašnjeg izgleda mnogi je nisu ni prepoznali. Očigledno je da je Maja izvršila nekoliko korekcija na sebi kako bi postigla željeni izgled.

Jedna od naših regionalnih zvezda je promenila lični opis, jedino po čemu je prepoznatljiva su oči boje plavog mora.

Maja Berović
foto: youtube/printscreen

Duge noge, širok osmeh, vitak stas, ništa od navedenog se na fotografiji ne vidi, ali sa sigurnošću vam tvrdimo da je to Snežana Babić Sneki.

Naime, pevačica je na svoj Fejsbuk profil postavila ovu fotku, koja je pobrala neverovatan broj lajkova, i napisala: „Maturska. Završetak osnovne škole.“

Sneki
foto: Printscreen/Facebook/Sneki

Nakon što je položila ispit zrelosti, došlo je vreme i za matursko veče, jedan od najposebnijih događaja za svakog od nas.

Luna je za ovu priliku izabrala kratku belu haljinu sa dubokim izrezom na leđima, a na Instagramu se pohvalila fotkama sa proslave mature.

Njena mama, Anabela, bila je oduševljena ćerkinim stajlingom, a svoje impresije podelila je tada i na društvenim mrežama.

- Razvalili ste! Hvala puno što ste se pobrinuli za mačkicu! Ogrlica i haljina su pun pogodak! Lepotica mamina - zahvalila se pevačica ljudima koji su se pobrinuli za Lunin stajling.

Luna Đogani
foto: instagram/printscreen

Bonus video:

14:13

Espreso Intervju - Ceca

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.