OSTAĆETE BEZ TEKSTA KADA SAZNATE KOLIKO MILA ALEČKOVIĆ IMA GODINA: Niko nije imao pojma, niste očekivali OVO!
Foto: Youtube

OTKRIVENO

OSTAĆETE BEZ TEKSTA KADA SAZNATE KOLIKO MILA ALEČKOVIĆ IMA GODINA: Niko nije imao pojma, niste očekivali OVO!

Dobitnica je brojnih značajnih nagrada i priznanja, te nekoliko zahvalnica za svoj doprinos, kako nauci, tako i humanitarnom radu.

Objavljeno: 16:27h

Mila Alečković Nikolić je srpski klinički psiholog, antropolog i pisac, te član ruske Akademije prirodnih nauka. Rođena je 1959. godine u Beogradu i ima 62 godina. Udata je za francuskog političkog aktivista Iva Batala (Yves Bataille). Živi i radi na relaciji Beograd – Pariz.

Diplomirala je psihologiju na Univerzitetu u Beogradu, a magistrirala i doktorirala kliničku psihologiju i antropologiju na Univerzitetu Sorbona u Francuskoj. Osim toga, školovala se i u Americi.

1 / 5 Foto: Zorana Jevtić

Trenutno predaje na nekoliko fakulteta u Srbiji, te gostuje na brojnim univerzitetima širom sveta. Objavila je nekoliko naučnih radova, prevoda, priručnika i stručnih knjiga, kao i nekoliko zbirki pesama i eseja. Dobitnica je brojnih značajnih nagrada i priznanja, te nekoliko zahvalnica za svoj doprinos, kako nauci, tako i humanitarnom radu. Ipak, u žiži javnosti se krajem 2017. godine nije našla zbog svojih stavova o obrazovanju ili politici, nego iz privatnih razloga. Naime, ona i njen suprug su u avgustu 2016. godine postali hranitelji devojčice Lj.Đ, poreklom sa Kosova i Metohije. Reč je o detetu čiji je otac preminuo, a majka bila bolesna, te ju je sud poverio hraniteljskoj porodici.

Kako su domaći mediji objavili, njen dolazak u njihov dom su od samog početka pratili brojni problemi. Prema tvrdnjama Centra za socijalni rad, hranitelji su odbijali da sarađuju sa stručnim saradnicima Centra za socijalni rad, te izbegavali kućne posete savetnika. Kako su zaposleni u Centru za socijalni radi izjavili, hranitelji su onemogućavali da se obave razgovori nasamo sa detetom, te se protivili njenom održavanju kontakta sa braćom.

To su zvanično bili razlozi da ta ustanova oduzme dete od profesorke Alečković i njenog supruga, što je ona u svojoj izjavi na „Ju Tjubu“ („YouTube“) okarakterisala kao „otimanje deteta“. Još je iznela šokantnu tvrdu da se srpska deca na takav način „izvoze“ iz inostranstva. To je potkrepila podatkom da je oko šest hiljada dečaka i devojčica oteto u Srbiji.

Mila Alečković
foto: Youtube

Bonus video:

03:07

Espreso anketa: Zabrana abortusa u Srbiji?

(Espreso/Biografije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.