ONESVESTIĆETE SE KADA ČUJETE KOLIKO BRANISLAV NESTOROVIĆ IMA GODINA: Ovo će biti ŠOK ZA SVE VAS, niko nije znao!
Foto: Printscreen Pink

otkriveno

ONESVESTIĆETE SE KADA ČUJETE KOLIKO BRANISLAV NESTOROVIĆ IMA GODINA: Ovo će biti ŠOK ZA SVE VAS, niko nije znao!

Kaže da ima i privatnu lekarsku ordinaciju.

Objavljeno:

Branislav Nestorović, rođen je 1954. u Beogradu i ima 67 godina.

„Kao mali, živeo je u Obrenovcu, gde je završio i gimnaziju, prirodno-matematički smer“, navodi u zvaničnoj biografiji.

Diplomirao na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1979. godine. Na istom fakultetu je, kako ističe u biografiji, doktorirao 1985. godine sa temom: „Polenska alergija u dece“. Specijalijsta pedijatar, pulmolog i alergolog.

1 / 7 Foto: Printscreen

Za asistenta na Medicinskom fakultetu izabran je 1987, a potom 1991; za docenta 1995; vanrednog profesora 2000. godine, a za redovnog profesora na katedri za pedijatriju 2002. godine.

Zaposlen na Univerzitetskoj dečijoj klinici od 1979. godine, načelnik odeljenja za alergologiju i pulmologiju.

Kaže da ima i privatnu lekarsku ordinaciju.

Navodi da je 1997. bio osnivač udruženja dečijih pulmologa i osnivač fonda YUFEDA.

Bio je, dodaje, pomoćnik ministra obrazovanja “u vreme ozloglašenog Miloševića”. Kaže da je bio član Srpskog pokreta obnove i Demokratske stranke.

“Učestvovao sam na demonstracijama protiv Miloševića godinama, pošto sam bio član SPO-a, pošto su meni te monarhističke ideje bile bliske. Bio sam dosta mlađi… Kad su mi ponudili rekao sam da ne dolazim, ali su mi onda ponudili da zaista nešto radim. U pitanju je bila reforma visokog školstva. Mnogo mi je žao što je to propalo, jer sam baš priličan trud uložio. I mislim da bi to funkcionisalo. Posle Petog oktobra sam dobio, kako se to kaže, poziv koji se ne odbija, da se učlanim u Demokratsku stranku. I onako, malo na silu su me učlanili. Nisam baš bio voljan, a onda ustane jedan čovek i kaže: ‘Gde njega primate, on je bio u SPO-u?’. Jer u to vreme biti u SPS-u pa preći u DS je bilo normalno, ali biti u SPO-u pa preći u DS… Tada su bili kao ‘Partizan’ i ‘Zvezda’. A sad su već stranke izmešane, sad se više ne zna ko je ko. Ima svega i svačega u svim strankama. Ja sam tu svoju lekciju naučio da ne treba da se bavim time, jer sam izgubio skoro godinu dana na posao koji je na kraju propao. I onda sam video da treba da radim ono što najbolje radim.” (TV Marš, 7. 12. 2019. godine)

Smatra da politika „strašno oduzima energiju“ i da je po svojoj definiciji „kratkoročna ljudska delatnost“.

“Nisam ni za jednu ni za drugi stranku. Moram da kažem da mi naprednjaci nisu nešto prirasli srcu…” (TV Marš, 7. 12. 2019. godine)

Pažnju šire javnosti privukao je svojim nastupom u februaru 2020, kada je na konferenciji za medije u Predsedništvu Srbije, govoreći o korona virusu, od koga u Srbiji u tom trenutku još niko nije oboleo, istakao da nema razloga za paniku, jer više ljudi umire danas od mnogih drugih bolesti u Srbiji.

„Ne mogu da verujem da se narod koji je preživeo sankcije, bombardovanje, svakojaka maltretiranja, uplaši najsmešnijeg virusa u istoriji čovečanstva, koji na Fejsbuku postoji. (…) Apelujem na ljude da prestanu da veruju neproverenim informacijama. Epidemija u Kini je pri kraju, ona je počela 7. decembra, prvi slučaj prijavljen. Već se zna da pada virulencija virusa, virus je sve slabiji i slabiji. Inače je slab. Evo da kažem za žene… Estrogeni definitivno štite žene, one imaju blage oblike i ne umiru od ovog virusa. Dakle, žene, slobodno u šoping u Italiju, jer čujem da će tamo sada biti veliki popusti, zato što niko živi sad neće da dođe u Italiju. Prema tome, muževe sad samo pripremite za to mentalno. Šalim se, ali stvarno, mislim, ne razumem. Ja sam pre neki dan bio zatečen kad je ta priča počela jer je virus bio smešan. To je treća varijanta tog SARS-a, MERS-a. Ovo je treća varijanta, on je najslabiji od sva tri. I prve dve su prošle nezapaženo, sad ova treća odjednom je sad to… Vidim zatvaraju se granice, avioni ne lete… Potpuna besmislica.“ (Tanjug, 26. 2. 2020. godine)

Branislav Nestorović
foto: printscreen

Bonus video:

59:20

REALNA PRICA - NESTOROVIC

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.