SKANDAL! MAKEDONIJA SLEDEĆE GODINE PROPUŠTA EVROVIZIJU: Sledi kazna njihovoj pevačici!
Andrea Koevska, Foto: Printscreen Euvision

ŠOK

SKANDAL! MAKEDONIJA SLEDEĆE GODINE PROPUŠTA EVROVIZIJU: Sledi kazna njihovoj pevačici!

Oglasio se i njihov javni servir

Objavljeno:

Andrea Koevska, predstavnica Severne Makedonije na ovogodišnjoj Evroviziji, našla se u centru pažnje javnosti nakon skandala.

Naime, Andrea je na molbu fotografa pozirala bez zastave svoje zemlje koju je nosila sa sobom u ruci.

Andrea Koevska
foto: Printscreen Instagram/andreamusic20

Kada su želeli da je fotografišu, zamolili su je da u kadru bude sama i bez zastave. Pevačica je u tom trenutku bila odvojena od članova svoje ekipe, pa je zastavu bacila na pod. Ovaj postupak osudili su mnogi, a tim povodom oglasio se i njihov javni servis zvaničnim saopšetenjem.

"MRT oštro osuđuje bacanje zastave naše zemlje prikazano tokom ceremonije otvarenja Evrovizije. Podsećamo da se u Severnoj Makedoniji bacanje zastave na pod smatra znakom nepoštovanja i da je kažnjivo zakonom. Javni servis ni na koji način ne stoji iza ovog skandaloznog ponašanja naše evrovizijske predstavnice, koja je tim gestom pokazala nepoštovanje nacionalnog simbola. MRT očekuje da se Andrea izvini građanima zbog takvog ponašanja, a razmatramo i mogućnost njenog povlačenja s Evrovizije", pisalo je u saopštenju.

1 / 5 Foto: Youtube/prinstcreen

Nakon što su osudili ovaj postupak, oglasila se i Andrea, koja je uputila izvinjenje. Pevačica je objasnila da nije imala nameru da uvredi bilo koga ili da pokaže nepoštovanje prema svojoj državi, već da je ovaj potez bio nepromišljen.

Međutim, nakon nastupa Makedonije, koja se nije plasirala u finale, oglasila se MRT i izdala još jedno saopštenje.

"Preduzećemo sve disciplinske mere kad se delegacija vrati iz Torina. Moguće je da nećemo učestvovati na "Evroviziji" 2023. godine, zbog negativnog publiciteta koji je uradio svoje", rekli su sa makedonske državne televizije.

Bonus video:

00:59

ČOVEK KOJI JE DOVEO EVROVIZIJU U SRBIJU! Vladimir Graić: Uragankama fali FAKTOR SREĆE da bi ostvarile svetsku karijeru!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.