OTKRIVENO SVE O MASAŽI NA KOJOJ JE BIO VIDOJE: Ove stvari je MORAO DA ZNA!
Vidoje Ristović, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

au, čoveče!

OTKRIVENO SVE O MASAŽI NA KOJOJ JE BIO VIDOJE: Ove stvari je MORAO DA ZNA!

Glavni efekt elektrostimulacije je jačanje mišićnog tkiva

Objavljeno: 12:48h

Vidoje Ristović (44), suprug voditeljke Nikoline Pišek, iznenada je preminuo ovoga vikenda, a prema navodima očevidaca tragedija se dogodila u beogradskom kozmetičkom salonu tokom električne masaže.

Naime, kako je ispričao otac Ristovića, do smrti njegovog sina jedinca došlo je usled popuštanja rada srčanog mišića:

- Naša tuga za sinom je neizmerna, srce nam se cepa! Nije ni primereno ni da se drugi a kamo li ja bavim temama koje su toliko prizemne i sramotne u momentu kada nas je napustilo mlado i divno biće. Moram da kažem da moj sin nije umro tokom odnosa. Danas su mi stigli nalazi obdukcije. Do smrti je došlo uspred respiratorne insuficijencije koja je uzrokovala popuštanje rada srčanog mišića - rekao je sa tugom u glasu Miša Grof za Blic.

Nikolina Pišek, Vidoje Ristović
foto: Damir Dervišagić

Mnogi saloni za ulepšavanje u ponudi imaju neke od metoda stimulacija mišića strujom, koje je još u 18. veku dokazao Luiđi Galvani. U kozmetologiji tretman elektrostimulacije je vrlo popularan – koristi se za oblikovanje tela, korekciju lica, povećanje mišićne mase, jačanje i osposobljavanje mišića i mnoge druge postupke.

Glavni efekt elektrostimulacije je jačanje mišićnog tkiva. U isto vrieme povećava se krvna i limfna cirkulacija, lokalna lipoliza, događaju se pozitivne promene kod metabolizma lipida i stabilizira se razina hormona.

No mnogi korisnici ne znaju da su kontraindikacije za primenu tih metoda: srčani stimulator (pacemaker), metalni implantanti, maligni tumori ili sumnja na njihovo postojanje te krvni ugrušci. Problem je što ljudi najčešće i ne znaju da imaju krvni ugrušak.

1 / 4 Foto: Nebojša Mandić

Ovo je potvrdila Matea Ivanić iz jednog kozmetičkog salona, piše Jutarnji list.

“Pre tretmana uvek se korisniku kažu kontraindikacije. Naravno da se elektrostimulacija nije preporučuje za neke dijagnoze. Ali i kod obične masaže rukama može da se pokrene tromb jer masaža se uvek radi prema srcu”, rekla je Ivanić.

Stimulator kojim se masir je elektronski uređaj posebno razvijen za tretiranje fizioloških naslaga u vezivnom tkivu. To je uređaj sa širokim spektrom delovanja koji objedinjuje kombinacije rastućih impulsa, ultrapodražajne struje, impulsnu galvanizaciju te interferentne struje. Električni impulsi podražavaju sve mišićne skupine obuhvaćene strujnim krugom. Ispravno postavljene elektrode na tijelo klijenta te pravilan odabir impulsa već posle nekoliko tretmana daje uočljive rezultate (manji opseg bokova ili struka, čvršća muskulatura…)

Mišićne kontrakcije podstiču se putem elektroda koje se postavljaju na ciljane delove tela. Ako se telo prethodno ili nakon elektrostimulacije tretira ima rezultat kao i fizička aktivnost, ali bez fizičkog napora. Uz adekvatan izbor programa, služi kao priprema za intenzivno vežbanje u teretani, odlazak na skijanje ili ostale sportske aktivnosti, zbog čega je posebno omiljen kod muškaraca, ali i za definisanje mišića kod aktivnih i profesionalnih sportista. Mišiće stimuliše aparat koji putem električnih impulsa izaziva ritmične kontrakcije mišića.

Masaža
foto: Profimedia

Takođe sadrži poseban program za ublažavanje bolova i oporavak mišića (upale mišića), ali i program za tretmane protiv ukočenosti i bolova u vratu, ramenima i leđima pa je adekvatna dopuna ili zamena fizikalnoj terapiji.

Kod svakog električnog podražaja, kontrakcijom mišići dobivaju puno širokih impulsa, što znači da se muskulatura uvijek aktivira i deaktivira u istoj dubini. Iako je u prošlosti bilo nepisano pravilo da, što je jača struja, to je bolji efekt, na novijim aparatima važno je kakva struja je prisutna i važno je aparat prilagoditi svakom pojedincu koji je na stolu.

Vidoje Ristović
foto: Nebojša Mandić

Podsetimo, Vidoje Ristović je preminuo u kasnim večernjim časovima u subotu tokom masaže tela, a Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje prestanak rada srca.

Vidoje se preko dana osećao dobro i nije se žalio ni na kakve zdravstvene tegobe sve do neposredno pred smrt. Tokom masaže osetio je da mu nije dobro i požalio se terapeutkinji, ali već je bilo kasno, jer je nakon nekoliko trenutaka izdahnuo.

Nakon što je izgovorio reči: "Nije mi dobro", odmah je izgubio svest i ubrzo preminuo. Prema prvim pretpostavkama, sumnja se da je doživeo infarkt.

Izvor blizak porodici Ristović-Pišek kaže da su svi njihovi prijatelji i članovi uže i šire familije šokirani što su ostali bez sina, supruga, oca i prijatelja, koji je imao ozbiljne planove da svoje životne navike dovede u red.

"Vidoje je bio izuzetno uspešan čovek, ali čini se da je specifičan ritam putovanja i rada uzeo danak. Trgovao je umetninama i mnogo je putovao po Evropi. Relacija Beograd-Zagreb-Beograd za njega i njegovu porodicu je bila skoro svakodnevna ruta. Bio je veliki hedonista, voleo je da uživa u hrani i piću i uprkos višku kilograma, koji je istina bio primetan, ništa nije upućivalo na to da bi moglo da dođe do ovakvog ishoda. Holesterol i pritisak su mu s vremena na vreme bili povišeni, ali govorio je da se kontrolisao i da nema razloga za brigu", rekao je neimenovani izvor i dodao:

"Uz ekskluzivna pića u kojima je uživao voleo je da zapali i tompus. Redovno je odlazio na masaže i u spa centre jer je izuzetno voleo takav vid opuštanja. Planirao je da ovog proleća krene da dijetu i detoksikaciju organizma. Bio je rešen u nameri da svoje telo i zdravlje dovede u red, ali i sami vidite šta se desilo".

1 / 7 Foto: Youtube

Izvor navodi da je Vidoje bio izuzetno duhovit i da se često šalio na račun svojih pokušaja da skine kilograme.

#Svake godine na proleće imao je duhovite opaske na račun kako svoje tako i naše kilaže. Govorio je da pred leto svi treba da idu na dijetu, i taman kada je ove godine ozbiljno rešio, smrt ga je nažalost prekinula u toj nameri".

Glumica i voditeljka Nikolina Pišek nije boravila u Beogradu kad je Vidoje preminuo. Kako su živeli na relaciji Beograd-Zagreb, Nikolina ovaj put u trenutku njegove smrti nalazila u hrvatskoj prestonici. Kada je saznala od policije i najbližih, odmah se spakovala i doputovala u Beograd.

"Ne mogu da govorim, teško mi je. Nisam u stanju da dajem nikakve izjave", rekla je Nikolina i dodala:

"Još uvek nije bilo obdukcije, znam isto koliko i vi o uzroku smrti. Ne znam detalje. Teško mi je, tek sam stigla u Beograd", rekla je voditeljka.

Nakon Nikoline, u stan u kojem je živeo Vidoje Ristović došao je i njegov otac Miša Grof.

Nikolina Pišek, Vidoje Ristović
foto: Damir Dervišagić

"Užasno sam, kako mogu da budem? U šoku sam", jedva je izustio Miša Grof za "Kurir".

Čim je saznao za tragediju, on se uputio ka mestu gde je njegov sin izdahnuo, a kako navodi izvor s lica mesta, kad je video Vidojevo telo, doživeo je nervni slom.

Suprug Nikoline Pišek Vidoje osećao se dobro tokom subote i nije se žalio ni na kakve tegobe sve do neposredno pred smrt. Tokom masaže osetio je da mu nije dobro i požalio se terapeutkinji, ali već je bilo kasno, jer je nakon nekoliko trenutaka izdahnuo.

Nakon što je izgovorio reči: "Nije mi dobro!", odmah je izgubio svest i ubrzo preminuo. Iza ponoći je Hitna pomoć primila poziv ženske osobe koja je rekla da muškarac ne diše već pola sata. Kad su došli, lekari nisu ni pokušali reanimaciju, jer je Vidoje već bio mrtav.

Bonus video:

05:06

DŽIDŽA? PA, TO JE NEKI RANG KEBINE ĆERKE... Aleksandra Stojković u rubrici ESPRESO TVITER!

(Espreso/Jutarnji list/Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.