JAVNI SERVIS MORAO DA POVUČE OZBILJAN POTEZ POVODOM KONSTRAKTINE FOTOGRAFIJE: Umetnica je od sada NEVIDLJIVA!
Foto: © ATA Images

au!

JAVNI SERVIS MORAO DA POVUČE OZBILJAN POTEZ POVODOM KONSTRAKTINE FOTOGRAFIJE: Umetnica je od sada NEVIDLJIVA!

Društvena mreža Tviter je čestitku povodom praznika srpske predstavnice na „Evroviziji“ označila kao „neprimeren sadržaj“

Objavljeno: 23:44h

Hajka protiv Ane Đurić Konstrakte zbog vaskršnje fotografije ne jenjava. Na „spornoj“ objavi umetnica pozira dok se oko nje nalaze stolovi u obliku slova „Z“, što su korisnici društvenih mreža povezali sa aktuelnom političkom situacijom i nemirima u Ukrajini.

Društvena mreža Tviter je čestitku povodom praznika srpske predstavnice na „Evroviziji“ označila kao „neprimeren sadržaj“, odnosno „potencijalno osetljiv“, a zbog ovoga i Javni servis je morao da povuče jedan potez.

1 / 6 Foto: Print Screen Youtube/RTS Šarenica - Zvanični kanal

Naime, RTS je povukao fotografiju koja je izazvala opšti haos, kako dalje ne bi urušavali integritet umetnice, ali i kako njeno takmičenje na Evrosongu ne bi bilo ugroženo.

- Jasno je da su ovakvi neprimereni komentari pojedinaca kreirali atmosferu koju ne možemo da zaustavimo, ali možemo u tome da ne učestvujemo. Iz tog razloga, fotografija će biti uklonjena sa našeg zvaničnog naloga, a umetnica postati - nevidljiva. Vidimo se u Torinu - stoji u objavi Javnog servisa Srbije na Tviteru.

Konstrakta
foto: Printscreen Twiter/RTS | Serbia ESC

Iako je RTS oštro demantovao insinuacije da ova praznična fotografija ima bilo kakve veze sa nemirima u Ukrajini, komentari su doveli do toga, da ova objava mora da se ukloni.

Inače, da bi objava postala označena kao neprimeren sadržaj na Tviteru, potrebno je da platformi pristigne veliki broj prijava korisnika za objavu koju smatraju neprimerenom. Potom, Tviter odlučuje da li će staviti znak upozorenja na objavu ili je čak u potpunosti obrisati, u skladu sa svojom politikom.

Spornu fotografiju možete pogledati OVDE.

Bonus video:

05:54

Konstrakta BRUTALNO ISKRENA: Nemam više vremena da budem Ana, sad sam Konstrakta

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.