ZABEZEKNUĆETE SE KADA SAZNATE KOLIKO ZAPRAVO DRAGANA MIRKOVIĆ IMA GODINA: Skoro niko nije znao, DA LI JE REALNO?!
Foto: © ATA Images

OTKRIVENO

ZABEZEKNUĆETE SE KADA SAZNATE KOLIKO ZAPRAVO DRAGANA MIRKOVIĆ IMA GODINA: Skoro niko nije znao, DA LI JE REALNO?!

Iako je prva ploča prodata u više od 150 000 primeraka, Dragana danas priznaje da nije bila potpuno svesna svog uspeha.

Objavljeno:

Dragana Mirković je srpska pevačica folk muzike prepoznatljiva po pesmama „Spasi me samoće“, „Ruže cvetaju samo u pesmama“, „Kad bi znao kako čeznem“, „Jeleni košute ljube“, „Cvete moj“ i mnogim drugima. Rođena je 18. januara 1968. godine u Požarevcu (54 godine). Od kraja devedesetih godina prošlog veka živi i radi u Beču. U braku je sa biznismenom Tonijem Bijelićem sa kojim ima dvoje dece, sina Marka i ćerku Manuelu.

Već sa 15 godina snimila je prvi singl i postala najmlađa pevačka zvezda bivše Jugoslavije. U dosadašnjoj karijeri snimila je preko 20 albuma koji su dosezali tiraže i od 700 000 nosača zvuka.

1 / 6 Foto: Dragan Kadić

Udruženje radio stanica Srbije ju je 1993. godine proglasilo pevačicom decenije, dok je je dijaspora proglasila drugom najpopularnijom ličnošću u Saveznoj Republici Jugoslaviji (SRJ).

Osvojila je brojne nagrade, među kojima je i devet Oskara popularnosti, a bugarska televizija „Balkanika“ ju je 2008. godine proglasila najpopularnijom pevačicom na Balkanu.

Održavala je koncerte na kojima je neretko bilo i 50 000 ljudi, a na koncertu koji je polovinom 2018. godine održala u Leskovcu sa njom je, prema nekim procenama, pevalo oko 80 000 obožavalaca.

Dragana Mirković je rođena 1968. godine u Požarevcu. Sa bakom, dedom, roditeljima i dve i po godine starijom sestrom Dušicom odrasla je u selu Kasidol, nedaleko od Požarevca. Iako je prva ploča prodata u više od 150 000 primeraka, Dragana danas priznaje da nije bila potpuno svesna svog uspeha.

Srpski tabloidi neretko u fokus stavljaju priče o imovini i bogatstvu koje Dragana i njen suprug poseduju. Tako su u januaru 2022. godine objavili informaciju da se njihovo bogatstvo procenjuje na oko 100 miliona dolara. Ni pevačica, niti njen suprug nisu komentarisali te natpise.

Dragana Mirković
foto: Damir Dervišagić

Bonus video:

00:14

Pogledajte kako je Dragana Mirković uredila svoj dvorac na praznik

(Espreso/Biografije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.