OVU TUŽNU STRANU MALO KO ZNA: Vesna Zmijanac pre Nikolije dva puta IZGUBILA BEBU!
Vesna Zmijanac, Foto: Printscreen Youtube

Kraljica tuge

OVU TUŽNU STRANU MALO KO ZNA: Vesna Zmijanac pre Nikolije dva puta IZGUBILA BEBU!

Pevačicina druga strana medalje

Objavljeno:

Pevačica ima dugu i bogatu karijeru, punu nagrada, koncerata i pesama koje se neće zaboraviti, ali bilo je i veoma tužnih, pa i tragičnih momenata.

Vesna Zmijanac, Nikolija
foto: Damir Dervišagić

Vesnina bolna tačka dugo je bila majčinstvo.

Pevačica iz braka sa Vladom Jovanovićem ima ćerku Nikoliju, koja sada uspešno gradi svoju muzičku karijeru u nekom drugačijem stilu u poređenju sa svojom majkom.

Ali pre nego što je Vesna na svet donela ćerku, imala je dva spontana pobačaja koja su ostavila veliki trag u njenom životu.

"Naše prvo dete, sina, Vlada Jovanović i ja izgubili smo 1986. godine, kada sam bila u sedmom mesecu trudnoće. Spontani pobačaj dogodio se u pauzi koncerta u Mladenovcu. I ne zamerite mi što tu scenu porođaja koji je iznenada i prevremeno otpočeo i faktički se događao u garderobi iza bine hale u Mladenovcu, a trajao je i u toku puta do Beograda, pa i nekoliko minuta u bolnici, ne mogu da opišem čak ni danas, kada je prilično vremena proteklo. Jer, to je jedan od onih bolova koji još uvek boli, praznina koja još uvek zjapi istom tamom, i kad god se toga setim, a sećam se vrlo često, uvek mi se utroba zgrči, uvek mi se zguti u grlu i uvek sebe kaznim pitanjem na koje još od onda slutim odgovor 'da li sam i koliko sam ja načinom svog života, pre svega kriva za to što se dogodilo?", napisala je pevačica u svojoj autobiografiji "Kad zamirišu jorgovani".

1 / 5 Foto: Dragan Kadić

Ipak, Vesna je nastavila dalje i pored toga što je osećala ogromnu težinu zbog gubitka. Počela je da radi i u tome pronašla spas. i nije mogla ni da nasluti da je čeka opet nešto slično i to za nepunih godinu dana.

"Vladino i moje drugo nesuđeno dete, takođe sin, i takođe u sedmom mesecu trudnoće, izgubila sam pod približno istim okolnostima 1987. godine. Pitala sam se i onda, i još uvek se ponekad zapitam: 'Čime sam zaslužila da mi se dogodi to što mi se dogodilo?'. Zbrajala sam i još uvek ih zbrajam sve moje greške i grehove.Mislim da sam dovoljno platila i da sam svojom patnjom odgovorila na sva ona nekadašnja pitanja koja sam sebi postavljala, kao i na ova koja tim povodom i danas sebi postavim. Dovoljno sam platila. Mislim, tačnije, da sam preskupo platila. Da sam preplatila. Mislim i ja, a i moji nerođeni sinovi, da je što se naše krvi tiče danak namiren. Da je što se naših isplakanih i neisplakanih suza tiče, sve, ali baš sve namireno", nastavila je Vesna.

Ipak, godinu dana posle ovih teških događaja, pevačica je dočekala svoju sreću. Tu 1989. godinu obeležila su dva značajna događaja. Pevačica je prvo objavila ploču pod imenom "Kad zamirišu jorgovani", a u oktobru rodila je ćerku Nikoliju.

Pred porođaja, Vlada i Vesna su svoju vezu ozvaničili brakom.

"Nikada u svom dotadašnjem životu nisam imala takvu strepnju, niti sam osećala takav strah, kako je to bio slučaj tokom tih sedam meseci mog ležanja u bolnici. I ništa mi nije pre toga, a ni posle toga, toliko značilo, kao da ovaj put sve bude u redu, da ovog puta uspem da iz sebe na svetlo dana iznesem najvrednije što sam ikada u sebi imala, život", pisala je Zmijanac.

Trudnoća je bila rizična, Nikoliju je rodila na carski rez, a ime je izabrala po majci svog muža.

"Mojoj sreći, mom ponosu nigde kraja. I mada su mediji celu moju trudnoću pomno pratili, tek tada je nastala prava jagma za mnom. I za mojim malim, živim paketićem od koga se nisam razdvajala. Sećam se mnogih fotografija objavljenih u raznim novinama. Nikolija je bila, valjda, jedna od najslikanijih beba u zemlji. Ako ne i najslikanija. A ja valjda najsrećnija žena, najsrećnija majka", opisala je Vesna.

Bonus video:

01:01

Vesna Zmijanac otkrila koji su legendarni hitovi bili namenjeni njoj

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.