ODUZELA MU SE CELA DESNA STRANA, NIJE MOGAO DA GOVORI: Sudbina našeg FOLK PEVAČA je TRAGIČNA, a otkrio je ZORICU!
Kvaka, Foto: Print Screen Youtube/Jugodisk Beograd

POTRESNO

ODUZELA MU SE CELA DESNA STRANA, NIJE MOGAO DA GOVORI: Sudbina našeg FOLK PEVAČA je TRAGIČNA, a otkrio je ZORICU!

Njegov odlazak mami suze na oči

Objavljeno: 20:08h

Legenda narodne muzike Bora Spužić Kvaka važio je za jednu od najvećih zvezda šezdesetih i sedamdesetih godina, a njegov tužan odlazak mami suze na oči.

Kvaka svoju ploču snima u 34 godini života i stiče veliku popularnost, ponajviše zahvaljujući pesmi "Pođimo krčmu staru". Ova ploča je prodata u neverovatnih 400.000 primeraka, a imala je srebrno i zlatno izdanje.

Najveći narodnjački srcelomac počeo je da komponuje i piše stihove još za vreme saradnje sa Bucom Jovanovićem. Prvo je napisao jednu autobiografsku pod nazivom "Nesrećno detinjstvo", a onda i jednu od najlepših pesama o majci "Zašto, majko, nisi večna". Usledile su i veliki hitovi: "Najteže je, druže moj", "Nezahvalna žena", "Najlepša uspomena", 'Neverna ljubav".

1 / 4 Foto: Print Screen Youtube/Jugodisk Beograd

Usledili su vrtoglavi uspesi i mega tiražne ploče, kao i bezbroj konvcerata i turneja koje je Kvaka imao.

On je 1997. godine ima svoj poslednji nastup kao gost na koncertu Dragana Kojića Kebe u Loznizi. Iste godine doživeo je moždani udar i tada mu se oduzela cela desna strana tela i moć govora, što je značilo kraj jedne zlatne muzičke karijere.

U mukama je živeo sve do 2002. godine kada je preminuo u porodičnoj kući u Požarevcu u 68.godini života.

Zorica Brunclik
foto: Printscreen

Bora Spužić Kvaka pomogao je Zorici Brunclik na samom početku njene muzičke karijere, a ona ga spominje i danas kada njega više nema:

- Legendarni pevač Bora Spužić Kvaka je bio taj koji je bio uz mene. Nisam mogla da verujem da sam sa njim pandan. Doveo me je u beogradsku estradu, prvo da se pokažeš u kafani, pa posle koncerti. On je jedan od najvećih imena na estradi u tom nekom periodu i pomogao je meni koja sam bila anonimna - rekla je nedavno Zorica za Alo.

Bonus video:

08:15

Angelina za Espreso otkrila šta joj se namestilo posle Evrovizije

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.