Konstrakta na EXIT donosi svetsku premijeru jedinstvenog multimedijalnog performansa
Konstrakta, Foto: Promo Exit

promo

Konstrakta na EXIT donosi svetsku premijeru jedinstvenog multimedijalnog performansa

„Na Exitu sam bila i kao posetilac, i kao deo Mistake Mistake i Zemlje gruva, i kao voditeljka jedne godine, a ove godine sam na Mejn stejdžu kao Konstrakta, tako da vidimo se“, poručuje Ana Đurić Konstrakta!

Objavljeno:

Najtraženije muzičko ime Balkana, Ana Đurić Konstrakta, krunisaće ovogodišnji program EXIT festivala u nedelju, 10. jula, i to svetskom premijerom jedinstvenog multimedijalnog performansa! Ovim koncertom, na kojem će njen prepoznatljiv muzički pečat biti nadograđen VJ-ingom i koreografijama, Konstrakta se pridružuje velikim svetskim imenima, među kojima su su Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Afrojack, James Arthur, Masked Wolf, Jax Jones, Boris Brejcha, Honey Dijon, Maceo Plex i mnogi drugi.

„Na Exitu sam bila i kao posetilac, i kao deo Mistake Mistake i Zemlje gruva, i kao voditeljka jedne godine, a ove godine sam na Mejn stejdžu kao Konstrakta, tako da vidimo se“, poručuje Ana Đurić Konstrakta!

Exit
foto: Promo Exit

Iako deluje da se njen uspeh desio preko noći, Ana Đurić je na muzičkoj sceni već 20 godina, a ovo je trenutak kada njena genijalnost dolazi do punog izražaja. Srpska muzičarka atipičnim zvukom pesme „In Corpore Sano“, kojom će predstavljati Srbiju na Evroviziji, ne prestaje da oduševljava i publiku i medije na našim prostorima.

Onima koji nisu ranije pratili njen samostalni rad donela je potpuno osveženje i autentičnost, ali i začuđenost nad njenim stvaralaštvom. „In corpore samo“ je deo projekta Triptih, u kojem su i pesme „Nobl“ i „Mekano“, a autorka svih tekstova je Konstrakta. Triptih, osim društveno angažovanih poruka, donosi i vizuelni koncept koji je takođe osmislila Ana Đurić, uz Maju Uzelac i Anu Rodić.

Svoju samostalnu karijeru Konstrakta je započela 2019. godine pesmama „Žvake“ i „Neam šamana“, koje prate žanrovske inovacije, kao i originalni i zanimljivi video spotovi. Ana Đurić svoje muzičke korene vuče još od benda Mistake Mistake, sa kojima je nastupala do 2007. godine. Te godine članovi benda – Zoe Kida, MC Milovan i Konstrakta formiraju bend Zemlja gruva, Gruvlend izdavaštvo i Gruvlend produkcijski studio, koji postaje okosnica svih daljih projekata ovog kolektiva.

Exit
foto: Promo Exit

Kvalitet puta koji su u međuvremeno prešli potvrđen je nedavnim sklapanjem saradnje Gruvlenda sa svetskom izdavačkom kućom Virgin Music Label & Artist Services, koja je lejbl unutar velikog Universal Music-a.

Bend Zemlja gruva do sada je objavio dva LP albuma – „WTF is Gruvlend?“ (2010) i „Šta stvarno želiš?“ (2016), zatim EP izdanje posvećeno Dinu Dvorniku i više singlova, na kojima Konstraktine numere ostvaraju veliki uspeh. Od najvećih hitova benda, s kojima je obišla celu bivšu Jugoslaviju, izdvajaju se pesme „Nisam znala da sam ovo htela“, „Đango“, „Plodni dani“, „Jednom je sada“, „Tuga“, „Mama“.

Bonus video:

39:10

USIJANJE DANA 26.07.2021

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.