OD PRODAJE PAPRIKA DO ZVEZDANIH VISINA: Turbulentan život Romane Panić, PODMUKLA BOLEST i bežanje iz zemlje!
Foto: Stefan Stojanović

niste znali!

OD PRODAJE PAPRIKA DO ZVEZDANIH VISINA: Turbulentan život Romane Panić, PODMUKLA BOLEST i bežanje iz zemlje!

Detalji koje nismo znali!

Objavljeno: 21:31h

Romana Panić je jedno vreme bila glavna zvezda u medijima, a onda se povukla. Pre dve godine je odjeknula bila vest da je uhapšena i onda se podigla lavina koja je bila pomno ispraćena.

Ove detalje iz njenog života niste znali:

Romana Panić
foto: Aleksandra Čolić

Romana Panić je rođena 9. aprila 1975. godine u Banja Luci. Ime je dobila po pesmi “Romana” Đorđa Marjanovića, koju je njena majka volela. Prvi javni nastup imala je sa dvanaest godina, u Jajcu, na festivalu Septembarske večeri. Osvojila je nagradu za najboljeg mladog debitanta, a u to vreme je pamte Banjalučani i kao prodavačicu paprika, mada to nikad nije zvanično potvrđeno. Ako je istina, pop pevačica zaslužuje dodatne pohvale. Godine 1993. počela je da peva u klubovima, snima radio džinglove, a postala je i zaštitno lice firme General Company. Sledećeg leta dobija stalan posao na radiju Studio A, gde je radila kao voditelj, spiker i ton majstor.

Tri godine kasnije snima pesmu “Žena”, a 1999. seli se u Srbiju i snima prvi album, čiji je producent bio Željko Joksimović. Godine 2001. izdala je drugi album, a u međuvremenu je učestvovala na budvanskom festivalu, sa pesmama “Samoodbrana” i “Ček bez pokrića”. Godine 2002. i 2003. peva pesme “Kad mi gore obrazi” i “Nikad i zauvek” na Sunčanim skalama. Sa pesmom “Nikad i zauvek” pobedila je na festivalu i tako ubrzala snimanje trećeg albuma, nazvanog “Ne!”, koji je izašao u prodaju 2005. Godinu dana kasnije takmiči se na Beoviziji i izdaje singl “Ubjedio si me”. Jedan od njenih najvećih hitova bila je pesma “Još te koštam” iz 2007, za koju je snimljen spot u Atini.

Romana Panić
foto: Printscreen

Godine 2011. izbacila je duet “Ne veruj svojim očima” sa Indirom Radić, godinu kasnije i album “Duga”. Poslednjih godina imala je i posebnu čast da se njen pomenuti hit “Samoodbrana” koristi kao svojevrsna himna (ili barem jedna od dve himne) slavnog beogradskog Benfikinog fun club-a, koji je redovan učesnik fan klub turnira na Adi Ciganliji.

U poslednje vreme Romana je došla u centar pažnje svojim humanitarnim akcijama u kojima pomaže ljudima sa dijabetesom. Ovo je inicijativa inspirisana njenom sopstvenom borbom pošto se i sama već 26 godina bori sa nemilosrdnom bolešću. Naravno, dijabetes nije uspeo da joj naruši fenomenalan izgled, pa i danas izgleda božanstveno kao i uvek, a nove pesme koje sprema u saradnji sa Željkom Joksimovićem, Hari Mata Harijem, kao i SARS-om prete da budu veći hitovi i od njenih najlegendarnijih… osim “Samoodbrane”, takav kultni status je nedostižan.

Međutim, ako pogledamo njen instagram profil, Romana dosta putuje i redovno obaveštava svoje “prijatelje” o destinacijama gde uživa.

Posle veze sa grčkim advokatom Fotosom Pitađisom, Romana Panić nije imala ozbiljniju vezu, a bez obzira na to što su je povezivali sa raznim poznatim muškarcima, pevačica ni sa jednim od njih tada nije potvrdila vezu.

1 / 7 Foto: Aleksandra Čolić

Bonus video:

01:41

ROMANA UHVAĆENA SA DEČKOM FILIPOM: Opušteno su razgovarali ispred kluba, a EVO ŠTA SU URADILI KADA SU SPAZILI NAŠU EKIPU!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.