TRAGEDIJA! Umro Vanja Janketić, GLUMCI U SUZAMA!
Foto: Profimedia

au, ČOVEČE!

TRAGEDIJA! Umro Vanja Janketić, GLUMCI U SUZAMA!

Kolege se u suzama opraštaju od njega!

Objavljeno: 14:53h

Vanja Janketić, dugogodišnji ispicijent i omiljeni saradnik glumaca i reditelja, preminuo je, saopštili su iz Zvezdara teatra.

U Zvezdari je odigrao oko 1.800 predstava Dušana Kovačevića. Igrao je u predstavama "Klaustrofobična komedija" 1987. i 2015, "Profesionalac", "Urnebesna tragedija", "Generalna proba samoubistva", "Doktor Šuster", "Lari Tompson - tragedija jedne mladosti" i "Život u tesnim cipelama".

Ivan Vanja Janketić rođen je u Beogradu 23. decembra 1950. godine. Inspicijent je dolazio iz ugledne glumačke loze Janketića.

U stalni radni odnos u Jugoslovenskom dramskom pozorištu stupio je 1. juna 1979, a pre toga nastupao je u čuvenoj predstavi "Veseli dani ili Tarelkinova smrt" A. V. Suhovo-Kobilina u režiji Branka Pleše. U tom komadu koji je pomerio teatarske granice u nas iz 1973. igrali su Nikola Simić, Mirjana Vukojčić i Miodrag Radovanović. U penziju je otišao 27. decembra 2013. Kao inspicijent vodio je oko stotinu, a statirao u četrdesetak predstava. Bio je inspicijent i glumac-statista u svom JDP-u, a predstave je vodio, ponekad i nastupao u njima, i u Zvezdara teatru i Ateljeu 212.

Nina Janković, Vanja Janketić
foto: Printscreen Instagram

"Svoju poslednju predstavu Klaustrofobična komedija odigrao je 27. manja Vanja je radio i kao inspicijent. Svojim posebnim šarmom, harizmom i duhovitošću je bio nedovojivi deo Zvezdara teatra. Mnogo će nam nedostajati", navodi se na Instagramu ove kuće.

Od njega se preko društvenih mreža opraštaju kolege potresnim porukama. Nina Janković je objavila selfi s Vanjom i Anicom Dobrom.

"Vanjice, nedostajaćeš nam", napisala je glumica.

Mesto i vreme sahrane će naknadno biti objavljeno.

Janketić je iza sebe je ostavio suprugu i sina.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.