NIKADA JE VIŠE NEĆETE ZAPEVATI kad saznate KOME je posvećena ova pesma!
Foto: Youtube / Printscreen

strašno!

NIKADA JE VIŠE NEĆETE ZAPEVATI kad saznate KOME je posvećena ova pesma!

Pesma koja sa sobom nosi tragediju.

Objavljeno:

Tekstovi domaćih pesama vrlo često nose daleko dublje i bolnije priče nego što biste ikada pomislili, a u pojedini stihovi zasnovani su na događajima koji su se zaista dogodili u stvarnosti. Vesna Zmijanac je svakako pevačica čiji glas može bez problema do perfekcije da iznese snažne stihove ogromne tuge i težine, a najbolji primer jeste u njenom čuvenom hitu “Svatovi”

1 / 4 Foto: Dragana Udovičić

Vesnina popularna pesma navodno je nastala prema istinitoj tragediji koja je zadesila jedan mladi par. Mlada, koja je u to vreme bila u drugom stanju, i mladoženja krenuli su na probu svog venčanja. Nažalost, oni su doživeli saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli, a pesma je posvećena njima.

Ako ne znate stihove, oni glase:

“Rastaju se drumovi, dele polje na dvoje, sastaju se dušmani, hoće da nas razdvoje.

Čiji ono svatovi bez muzike poljem hode, čiji ono svatovi uplakani kolo vode, čiji ono svirači mesto pesme, tugu poje, čiji ono svirači mesto para, suze broje…

Sudbina nam sudila, mi smo sami ostali, nisam te ni ljubila, a već smo se rastali…”

Prelepo, poetski, iskreno, dirljivo, a tako jezovito i gorko, uz predivnu melodiju i spot koji dugo proganjaju slušaoca. Pesma kakvih više nema.

Po mnogima ovo je najlepša pesma popularne pevačice, koja je inače rođena je 4. januara 1957. godine u Nikšiću. Kad je imala samo godinu dana, roditelji su joj se razveli, a ona je odrasla kod bake u Kraljevu. Završila je osnovnu školu u obližnjoj Ribnici i kurs za daktilografkinju. Svoj prvi pevački angažman je imala sa samo petnaest godina u kafani u mestu Bivolje kraj Kruševca, nakon čega je majka,koja je bila gastarbajter u Austriji, odvodi kod sebe u Beč, gde jedno vreme provodi učeći srednju tehničku školu koju nikad nije završila i radeći na pokretnoj traci u jednoj od Simensovih fabrika. Ni tu se nije puno zadržala, ubrzo se vraća u Jugoslaviju gde nastavlja pevačku karijeru.

Pevačku karijeru je započela 1979. godine singlom „Hvala ti za sve“, posle toga je usledilo još nekoliko singlova i prvi album1981. godine. Izdala je 13 albuma, 6 singlova i nekoliko kompilacija.Pored pevačke karijere pojavljivala se i u nekoliko serija i filmova kao što su „Sok od šljiva“, „Kamiondžije 2“, „Kamiondžije opet voze“.

Iz braka sa bivšim mužem Vladom Jovanovićem, dobila je 1989 ćerku Nikoliju. Pojavljivala se u rijalitiju Survivor Srbija 2010. godine.

Bonus video:

03:04

Vesna Zmijanac otkrila ISTINU O NJENOJ KOSI i mogućem povlačenju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.