BIZARNA STVAR ZBOG KOJE JE TO RADILA: Kućnoj pomoćnici smanjila dve plate a ima NACIONALNU PENZIJU,ali to nije sve
Foto: Dragan Kadić

progovorila

BIZARNA STVAR ZBOG KOJE JE TO RADILA: Kućnoj pomoćnici smanjila dve plate a ima NACIONALNU PENZIJU,ali to nije sve

Podsetimo, Nada je nedavno otvoreno govorila o činjenici da još uvek nije dobila nacionalnu penziju.

Objavljeno:

Pevačica Nada Obrić je, prema sopstvenom priznanju, kućnoj pomoćnici svojevremeno smanjila platu, i to iz razloga koji se mnogima čini banalnim.

- Primila sam jednu ženu koja radi kod mene i odmah sam joj rekla:"Da se nešto dogovorimo. Osnovno što moraš da zapamtiš jeste da ujutru, dok me ne čuješ u kupatilu, ne budiš me, sačuvaj me Bože! Tad kuvaš kafu i kad ja siđem, mora da me čeka kafa i med - počela je izlaganje Nada.

1 / 5 Foto: Damir Dervišagić

- Dok pijem tu kafu ne postoji niko i ništa na kugli zemaljskoj zbog čega ti možeš nešto da me pitaš! Gluvonema ti, gluvonema ja. Ako vidiš da je počela kuća da gori, nemoj slučajno meni da si rekla, za to vreme već možeš da pozoveš vatrogasce, dakle, ni u tom slučaju nemoj da me zoveš.

- Sutra ujutru ja se budim i vidim dve šolje kafe. Rekla sam joj: "Šta smo se juče dogovorile? Kome je ova kafa? Izvini, je l' smo mi postale drugarice, aman, ženska glavo?! Makni tu kafu i sad ćeš imati 20 odsto manju platu zbog ovoga" - dodala je Obrićeva, uz dodatak da je ipak zaradu svojoj pomoćnici umanjila za 10 odsto - preostalih deset joj je oprostila zbog toga što ju je, kako pevačica kaže, dobro imitirala i tada nasmejala do suza.

Podsetimo, Nada je nedavno otvoreno govorila o činjenici da još uvek nije dobila nacionalnu penziju, te je tim povodom otkrila i koliko zapravo iznosi penzija koju prima.

Nada Obrić
foto: Damir Dervišagić

- Ja sam dobitnik svih mogućih postojećih nagrada, u statusu sam istaknutog umetnika, dobila sam i nagradu za životno delo, pre dva dana i nacionalno priznanje a da ne govorim o ostalim nagradama. Ja nemam nacionalnu penziju, imam priznanje ali ne i penziju. Jedno vreme su skroz isključili mogućnost za dobijanje te penzije, sad je to ponovo uvedeno i širok je spektar ljudi koji treba da dobije nacionalnu penziju - ispričala je Obrićeva za "Kurir".

- Od svih priznanja imam ličnu satisfakciju. Negde ja krivim same nas zato što nemamo nacionalnu penziju. 14 godina sam radila u opštini u Bosni i Hercegovini, vodila sam salon, ne znam koliko je ukusno da pričam kolika mi je penzija, imam 16.000 i nešto. Kad sam napunila 65 godina, u Bosni sam dobila 40 evra penziju, sad je to 51 evra a ovde u Srbiji sam dobila 12.000 dinara u startu i sad je to 16 hiljada.

Nada Obrić
foto: Damir Dervišagić

Bonus video:

02:55

CELA ESTRADA JE TO ZNALA, TO JE BILA JAVNA TAJNA! Nada Obrić progovorila o ljubavnoj aferi Miroslava i Mirjane

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.