JELENA KARLEUŠA NE MOŽE DA VERUJE ŠTA SE DEŠAVA: Hitno se oglasila, SITUACIJA JE ALARMANTNA! Kipti od besa! (FOTO)
Foto: Ana Paunković

šok

JELENA KARLEUŠA NE MOŽE DA VERUJE ŠTA SE DEŠAVA: Hitno se oglasila, SITUACIJA JE ALARMANTNA! Kipti od besa! (FOTO)

– Odbijam da poverujem da je čovek čoveku u stanju da naplati lek 2.500.000 dolara.

Objavljeno: 13:30h

Pop diva Jelena Karleuša svakako je neko ko na sebe svakodnevno skreće pažnju nacije što svojim izgledom, što stavom povodom raznih situacija u životu i na razne teme.

Poznato je da je veliki zagovornik zdrave ishrane i da je u potpunosti izbacila meso kao i da se svojski trudi da zaustavi ubijanje životinja.

Udata je za fudbalera Duška Tošića i sa njim ima dve ćerke Atinu i Niku.

Ali malo ko zna šta se dešava u njena četiri zida dok ona sama to ne odluči da kaže javno, a sada je isplivala još jedna situacija koja je mnoge iznenadila.

Ona često učestvuje u humanitarnim akcijama i uvek je spremna da pomogne, a sada se svima javno obratila putem svog profila na Instagramu.

Naime, potrebno je da dečak Vukan Stojiljković, koji boluje od genralizovane slabosti mišića, što pre dobije odgovarajuću terapiju, a lek za to košta čak 2.500.000 dolara.

1 / 6 Foto: © ATA Images

Pevačica je zbog ovoga izrazila negodovanje i istakla da ne može da veruje da su lekovi toliko skupi.

– Odbijam da poverujem da je čovek čoveku u stanju da naplati lek 2.500.000 dolara. I to ne čovek čoveku, nego doktor bebi. Za bebin život! Na kakvoj mi to planeti živimo? Zar je to ono do čega je čovečanstvo došlo? Ko je stavio cenu na taj lek? Lek koji se daje samo bebama. Kako smo to kao ljudska rasa dozvolili? Ovaj lek mora da bude besplatan – napisala je Jelena i pokazala da je poslala nekoliko poruka za pomoć Vukanu.

Mali Vukan Stojiljković ima sedam meseci i deseta je beba za koju se cela Srbija bori da dobije najskuplji lek na svetu. Trudnoća i porođaj njegove mame su protekli uredno, na rođenju je dobio ocenu devet. Ipak, ispostavilo se da boluje od spinalne mišićne atrofije. Zbog slabosti trbušnih mišića, kad je imao dva meseca, operisana mu je preponska kila. Do trećeg meseca života izgledao je kao sva druga zdrava deca tog uzrasta. Međutim nakon toga Vukan je postepeno prestao da pomera nogice i počela je da se javlja generalizovana slabost mišića.

Jelena Karleuša
foto: Printskrin/Instagram/karleusastar

Nakon mnogobrojnih pregleda i analiza, stigli su zastrašujući rezultati. Nažalost, Vukanu je uspostavljena dijagnoza SMA tip 1. Reč je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, koja može da ima i smrtni ishod. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Vukanu i vi možete pomoći na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišite 1239 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišite human1239 i pošaljite SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001381533-66

Uplatom na devizni račun: 160600000138150165

IBAN: RS35160600000138150165

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Jelena Karleuša
foto: Instagram

Bonus video:

01:07

Karleuša se pojavila u nikad ekstravagantnijem izdanju SVI JOJ GLEDALI U GRUDI

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.