STARLETA SE OFARBALA U PLAVO I PREVARILA POLA SRBIJE, POLICIJA BESNA! Preti joj zatvor jer je MNOGO ŠTETE NANELA
Foto: printscreen

čuvajte se!

STARLETA SE OFARBALA U PLAVO I PREVARILA POLA SRBIJE, POLICIJA BESNA! Preti joj zatvor jer je MNOGO ŠTETE NANELA

Bivšoj učesnici rijaliti-programa "Zadruga" Ani Korać preti kazna zatvora zbog prekršaja koji je napravila organizovanjem igre na sreću, u kojoj obećava poklon automobil mercedes vredan 25. 000 evra.

Objavljeno:

Kako Srpski telegraf ekskluzivno saznaje, starleta je prekršila zakon o igrama na sreću i protiv nje će biti pokrenuta krivična prijava za prevaru i utaju poreza. Naime, bivša zadrugarka na Instagram profilu objavila je nagradnu igru u kojoj poziva ljude da uplaćuju po 2.000 dinara na privatan račun i da kao dokaz pošalju fotografiju uplatnice i samim tim stiču pravo da budu u igri za nagradu.

foto: printscreen

- U ovoj igri učestvovaće samo 5.000 ljudi, od kojih će samo jedan postati vlasnik ovog automobila. Ukoliko želite da baš ovaj auto bude vaš za 2.000 dinara, za inostranstvo 17 evra, sve što treba da uradite jeste da uplatite 2.000 dinara i uplatnicu pošaljete na Vajber - napisala je Ana uz fotografiju na kojoj pozira na belom mercedesu. U opisu je dodala i da će dobitniku lično ona dovesti automobil.

Koraćeva je tako lepo smislila lak način da zaradi čak 60.000 evra, budući da bi od uplata inkasirala 85.000, a vrednost automobila jeste 25.000. Ono što Ana nije predvidela kada je u pitanju ova nagradna igra jeste zakon koji je jedino propisan kada su ovakve akcije u pitanju, a izričito nalaže da igre na sreću mogu samo pravna lica da organizuju i to ako se uredno prijave na vreme i po svim pravilima prođu određenu proceduru, te na kraju dobiju dozvolu.

foto: printscreen

Tržišna inspekcija, koja se po prirodi stvari bavi ovakvim zloupotrebama, nije nadležna da reaguje, s obzirom na to da organizator ove lutrije nije pravno lice, kaže Goran.

Kako bismo se uverili da je starleta htela da obmane narod, te da tako dođe do ozbiljne sume, kontaktirali smo sa Goranom Papovićem iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije, koji za Srpski telegraf ističe da je to što radi Koraćeva nedopustivo i apsolutno van svih legalnih tokova.

- Prosto je neverovatno, međutim, da postoji toliki broj naivnih i lakovernih ljudi koji će joj uplatiti te pare - konstatuje Papović, a onda ukazuje na jedan problem, a to je da Tržišna inspekcija, koja se po prirodi stvari bavi ovakvim zloupotrebama, nije nadležna da reaguje, s obzirom na to da organizator ove lutrije nije pravno lice.

- Tu, pre svega, ima posla za policiju, ali za to je potrebno da neko prijavi tu ženu - zaključuje Papović.

Kako bismo proverili navode do kojih smo došli, pozvali smo Anu, ali do zaključenja broja nije odgovarala na naše pozive ni poruke.

Nakon našeg poziva, obrisala objavu

Uprkos tome sto je za samo 12 sati skupila blizu 20.000 lajkova na fotografiji koja najavljuje nagradnu igru, Ana je nakon kontaktiranja sa našim novinarem, obrisala i Instagram objavu i stori u kojima je najavljivala ovu prevaru veka. Okačila je samo instastori da potencijalni igrači budu strpljivi jer trenutno prikuplja sve dozvole (nepostojeće) kako bi sve bilo po pravilima. Jedino što nije objasnila jeste šta će biti s ljudima koji su u međuvremenu uplatili 2.000dinara.

Zakon zabranjuje organizovanje igara na sreću fizičkim licima

Prema članu 19 Zakona o igrama na sreću, mogu se priređivati samo igre na sreću koje su upisane u katalog o vrstama igara na sreću i za čije priređivanje su doneta pravila igre, na koja je data saglasnost ministra nadležnog za poslove finansija. Ministarstvo nadležno za poslove finansija odlučuje da li se neka igra smatra igrom na sreću u smislu ovog zakona. Priređivač nagradne igre jeste pravno lice ili preduzetnik, ne fizičko lice, koji u skladu sa ovim zakonom, a na osnovu dozvole Vlade, odnosno odobrenja ili saglasnosti Uprave, ima pravo da priređuje igre na sreću. Imenovano lice je zakonski zastupnik društva ili član organa upravljanja društva u smislu propisa o privrednim društvima.

?

Објава коју дели ? Ana Korać? (@ana_korac) дана

Činjenice

zabranjeno je priređivanje igara na sreću suprotno odredbama ovog zakona kao što su:

1) raspolaganje pravom prenetim na osnovu dozvole, odobrenja, odnosno saglasnosti, bilo delom ili u celini, osim ako drukčije nije izričito predviđeno zakonom

2) priređivanje igara na sreću na osnovu prava prenetog suprotno članu 8 stav 3 ovog zakona

3) učestvovanje u igrama na sreću koja se priređuju u inostranstvu, a za koje se ulozi plaćaju na teritoriji Republike Srbije

4) omogućavanje uplate uloga u Republici Srbiji za učestvovanje u igrama na sreću koje se priređuju u inostranstvu

5) oglašavanje i reklamiranje igara na sreću i priređivača u štampanim i elektronskim medijima koji su namenjeni maloletnim licima

6) oglašavanje i reklamiranje igara na sreću bez dozvole, odobrenja ili saglasnosti za priređivanje

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.