ONA JE U STANJU DA UBIJE NEKOG: Psihijatar Jovan Marić o psihičkom stanju Miljane Kulić
Jovan Marić je prokomentarisao Miljanino stanje, Foto: Printscreen Youtube

NIJE ZA ŠALU

ONA JE U STANJU DA UBIJE NEKOG: Psihijatar Jovan Marić o psihičkom stanju Miljane Kulić

Miljana je bila van sebe, kukala je kako je skrenula, kako ne može više, a zatim je nožem pokušala da razvali vrata i njime nasrnula na Brendona

Objavljeno:

Psihijatar Jovan Marić otvoreno priča o Miljaninom ekscesu od pre neko veče kada je pobegla iz Zadruge, kao i o već vidljivom nervnom rastrojstvu.

Kako sam navodi, Miljana nije njegov pacijent, te ne sme da joj daje dijagnoze već samo može da kaže šta uviđa kao posmatrač. Miljana je bila van sebe, kukala je kako je skrenula, kako ne može više, a zatim je nožem pokušala da razvali vrata i njime nasrnula na Brendona.

foto: Printscreen/facebook

- Miljana je psihijatrijski pacijent i ja nemam pravo da je komentarišem, jednostavno, ona se leči kod drugog psihijatra. Jednom sam hteo da joj pomognem i predložio sam joj terapije, ali ona ih je odbila, naravno zato što neće da veruje u ono što jeste, ne želi da prihvati da je bolesna. Meni je tada takvo njeno ponašanje bilo sasvim normalno pošto Miljana beži od realnosti. Inače, ona je neiscrpni materijal za psihijatriju, totalno je nepredvidiva, što u meni budi interesovanje za jednu vrstu medicinskog fenomena - kaže doktor Marić za Svet, i upozorava:

foto: Printscreen

- Ovo što se desilo pre neku noć više nikada ne bi smelo da se dogodi. Miljana nije smela da uzima nož u ruke u trenucima rastrojstva. Ona je sposobna da povredi sebe, a i druge, u najgorem slučaju čak i da ubije. Nemojte olako shvatiti Miljaninu dijagnozu, to nikako nije za šalu, to je veoma ozbiljan problem. Pa svaki dan čitate da je neko nekog ubio, i to iznenada. E pa, nije iznenada, ja da vam kažem. Kada bilo kakav vid agresije počini osoba koja ima mentalne probleme, u ovom slučaju Miljana, ne možemo a da se ne zapitamo da li je to na bilo koji način moglo da se spreči. Psihološki poremećaji, kao i svaki drugi zdravstveni problem, mogu se lečiti. O tome ne treba da vodi računa samo obolela osoba, odnosno Miljana, već i svi koji je tamo okružuju. Bolje da je na vreme spreče nego da posle bude kasno. Ona je ovih dana strašno agresivna, što znači da moraju posebnu pažnju da usmere ka njoj i nema popuštanja. Što se tiče noža, to je njoj strogo zabranjeno jer u trenucima agresije ona je sposobna za sve, čim se povrati, ona se osvesti, ali tada, nažalost, može da bude kasno. Mislim da je vreme da Miljanu povuku iz rijalitija jer tamo njoj više nije mesto, ona mora da nastavi sa svojom terapijom ne bi li se sprečila neka tragedija.

Bonus video

ZADRUGARI PEVALI ŠABANOVE PESME

(Espreso.co.rs/ Svet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.