PROČITALI SMO KIJINU KNJIGU: Njena poruka SLOBI RADANOVIĆU ostavila nas je BEZ TEKSTA, ali bukvalno!
Nije nam potpisala knjigu, ali smo je ipak pročitali: Kija, Foto: Marina Lopičić

njen potpis

PROČITALI SMO KIJINU KNJIGU: Njena poruka SLOBI RADANOVIĆU ostavila nas je BEZ TEKSTA, ali bukvalno!

Slobodane, ako se tvoj ego hrani time što će pored tebe biti osoba koja je popularna, zašto mi to nisi rekao? Vidiš da je to najmanji problem za mene. Slobodane, ako se tvoj ego hrani time što će pored tebe biti osoba koja je popularna, zašto mi to nisi rekao? Vidiš da je to najmanji problem za mene

Objavljeno:

Kija Kockar, pobednica "Zadruge" i novopečena pevačica, podigla je veliku prašinu na Sajmu knjiga promocijom svoje autobiografije "Moj potpis". Bilo je mnogo oprečnih rasprava na ovu temu, a mi smo odlučili da knjigu pročitamo i ponudimo vam, u par nastavaka, na uvid neke od najzanimljivijih detalja iz nje.

Možda će ovo pomoći da se konačno stavi tačka na pitanja da li je Kiji mesto u knjižarama ili nije, a možda dođe i do novih polemika.

U svakom slučaju, uživajte u čitanju.

Na početku knjige, Kija se isključivo bavila svojom i Slobinom vezom, odnosno njenim raznim aspektima - od romantičnih preko praktičnih do finansijskih:

"U našoj vezi nikad nije bio važan finansijski momenat, iako je on to kasnije potencirao i predstavljao kao da je bilo tako. Od samog početka znala sam da ću ja biti ta koja će njega gurati i vući napred. Ipak, duboko u sebi gajila sam nadu da će se to s vremenom promeniti... Nažalost, Boba se nikad nije promenio. I nije ispunio data obećanja. Kad se osvrnem unazad, postane mi jasno da je on sve vreme imao kompleks niže vrednosti. Svaki moj podstrek doživljavao je kao napad. Svaku moju želju da bude bolji shvatao je kao kritiku. A ja sam samo želela da mu ukažem na to šta sve može da uradi kako bi iskoristio svoj potencijal i talenat."

Kija opisuje situaciju kad je sanjala da je Sloba prevario, nakon čega se uznemirila i uzela njegov telefon da bi demantovala svoj san, kad ono:

"Uzela sam njegov telefon i otišla u toalet... Trenutak kasnije pronašla sam poruku koju nije trebalo da pronađem... ili je možda trebalo? To je bila poruka od devojke koju smo sreli desetak dana ranije dok smo bili u jednom klubu. Ona mu se tom prilikom javila i iznenadilo me je što se poznaju, jer je ona meni bila poznata iz sasvim druge priče koja je imala veze sa jednim mojim bivšim momkom... Na osnovu njihovog dopisivanja mogla sam da zaključim da se nisu viđali, ali sadržaj poruka bio je vrlo jasan. Neke su imale i seksualan sadržaj... Tad se prvi put u mom životu srušio deo jedan svet. To je bio moj i njegov svet..."

LJUBOMORA: Bacila sam se na pod i udarala sam u sat sve dok se nije polomio
LJUBOMORA: Bacila sam se na pod i udarala sam u sat sve dok se nije polomiofoto: Marina Lopičić

Ona zatim opisuje svoju žestoku reakcije nakon čitanja poruka:

"Ušla sam u dnevnu sobu i probudila sam ga. Nisam mogla da se kontrolišem i počela sam da vrištim. On je od samog početka negirao celu priču i pravio se da ne zna o čemu je reč... Prvo je pokušao da se izvuče, ali, kad sam mu pokazala poruke, nije imao gde... priznao je sve. Očekivala sam da će mi objasniti zašto je to uradio iako sam vrlo dobro znala da ne postoji objašnjenje koje će me umiriti. Ali nisam očekivala da će se usuditi da kaže kako sam i ja odgovorna za to što je učinio, jer se sve vreme osećao neželjeno pored mene...Nikad neću zaboraviti gorak osećaj koji me je izjedao. Toliko je ovladao mnome da sam čak uzela sat koji sam mu poklonila i jedan veliki nož. Bacila sam se na pod i udarala sam u sat sve dok se nije polomio. To je bilo najmanje što sam mogla da učinim u tom trenutku, ali nije mi pomoglo, osećala sam se isto. Ta scena trajala je oko sat vremena. On je sve vreme pokušavao da me smiri i, kad je video da ni na koji način ne može da utiče na to, rekao je: Ako će ti biti lakše, udari me. I ja sam ga udarila. I iskreno, u tom trenutku bilo mi je lakše. Udarila sam ga pesnicom. Danas mi je žao što ga nisam udarila jače."

Kija se osvrnula na svoje detinjstvo i na jedan događaj na osnovu kojeg je posle povukla paralelu između svog oca i Slobe:

"Sve se dogodilo ispred tatinog restorana. On i mama razgovarali su su sve dok u jednom trenutku nisu počeli žučno da se raspravljaju. Ta rasprava završila se tako što je moj otac idario moju majku. i ne samo to... Silovito ju je odgurnuo na haubu automobila i počeo je krvnički udarati... Pokušala sam da odbranim mamu tako što sam udarala njega, ali bila sam mala i imala sam utisak da mlataram rukama uprazno... Otac je toliko udarao majku da joj polomio i naočare. Polomljeno staklo zabolo se u predeo oko maminih očiju... Svi znamo za teoriju da žene biraju partnere koji liče na njihove očeve, a da muškarci biraju partnerke koje liče na njihove majke. Na početku sam bila sigurna da to nije moj slučaj. Verovala sam da sam izabrala Bobu zato što je poseban... Nastojala sam da pronađem muškarca koji ni po čemu neće podsećati na mog oca. I bila sam sigurna da je on taj. Ipak, jasno je gde Boba podseća na mog oca - obojica ne umeju da budu to što jesu. Žele da ostave što bolju sliku o sebi, jer vole da ljudi u njihovoj okolini misle da su oni veliki, a kad dođe trenutak da pokažu koliko su zaista veliki tamo gde je najvažnije - u okviru porodice - oni tu zakažu."

A pored prepričavanja događaja, našlo se mesta i za neke direktne poruke:

"Da, Slobodane, najviše mi je krivo zato što si se prodao tako lako. Bilo je dovoljno da dođe jedna klinka koja će gledati u tebe kao u boga. Ali ona nije znala ništa o tebi. I danas ne zna ni šta o tebi. Ne zna šta smo nas dvoje prošli zajedno. Ne zna da sam ja išla s tobom od dna ka vrhu, od anonimnosti ka popularnosti. i, na kraju, ona ne zna da ja znam sve tvoje vrline i sve tvoje mane... Slobodane, ako se tvoj ego hrani time što će pored tebe biti osoba koja je popularna, zašto mi to nisi rekao? Vidiš da je to najmanji problem za mene. A vidiš i koliko je jadno, ako su to vrednosti kojima se vodiš."

BONUS VIDEO:

BESAN KAO RIS! NEMANJA SKOČIO NA ZADRUGARE, NISU ZNALI ŠTA IH JE SNAŠLO! Nazivao ih alavima i pretio da pobaca svu hranu, NAPRAVIO LOM! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.