BEBI NIJE MESTO U RIJALITIJU, NIJE ZDRAVO DA BUDE SAMO 2 SATA DNEVNO SA MAJKOM! Stručnjaci se oglasili zbog Miljane Kulić!
Foto: Printscreen

zadruga 2

BEBI NIJE MESTO U RIJALITIJU, NIJE ZDRAVO DA BUDE SAMO 2 SATA DNEVNO SA MAJKOM! Stručnjaci se oglasili zbog Miljane Kulić!

- Tamo je nezdrava sredina za bebu, jer one traže rutinu i svoj prostor, a veštačko osvetljenje može da bude loše za bebu - kaže doktorka Nevenka

Objavljeno:

Miljana Kulić je u ušla istoriju rijalitija kada je ostala u drugom stanju pred očima milionskog auditorijuma, a Nišlijka je nakon porođaja ušla u drugu sezonu "Zadruge" sa sinom Željkom i majkom Marijom.

Iako je Miljana pred ulazak u rijaliti tvrdila da će njena beba biti potpuno odvojena od ostalih učesnika, ali i od kamera, to se ipak nije desilo. Bebu, koja nema ni dva meseca, gledaoci su nedavno prvi put mogli da vide uživo u programu, a sagovornici objašnjavaju zbog čega smo kao društvo "dotakli dno".

- Ne treba osuđivati ljude što gledaju rijalitije, jer mi najviše liči da je ovde reč o državnom projektu da se sludi narod, kako bi politika mogla da radi šta hoće. Radi se o dubokoj društvenoj patologiji, jer rijaliti predstavljaju potpuni poriv ka poništavanju vrednosti i kulture. To je naša negativna utopija - kaže sociolog Ratko Božović i dodaje.

- Učesnici se obučavaju u nasilju i beskrupuloznosti, a seksualna sfera je bačena na najniži novo. To ne sme da se radi, jer je seksualni nagon povezan sa reprodukcijom i ne sme da se degradira. Previše smo olako prihvatili svetsku pomamu, a svuda u svetu rijaliti su samo fragmenti programa koji idu nakon ponoći. U normalnim okolnostima, rijalitiji su negledljivi, a ja sam čovek koji je tome okrenuo leđa i ne prihvatam to ni emocionalno, ni racionalno. Što bi rekli filozofi: "Od ništa nema priče o ništa" - zaključuje naš sagovornik, dok doktorka Nevenka Raketić objašnjava zbog čega je rijaliti nezdrava sredina za bebe.

Beba je u posebnoj kući unutar Zadruge
Beba je u posebnoj kući unutar Zadrugefoto: Printscreen

- Rijaliti je nezdrava sredina za bebe, jer one traže rutinu i svoj prostor, a veštačko osvetljenje može da bude loše za bebu. Svaka beba mora da bude sa majkom jer je to prirodna simbioza, a ako one provode samo dva sata zajedno tokom dana, onda je to u najmanju ruku nehumano - kaže pedijatar Nevenka Raketić i dodaje:

- Čak iako majka ne doji dete, neophodno je da ostvari kontakt sa njim, jer se tako beba razvija. Niko ne može da zameni majku, ni kontakt i toplinu zagrljaja i poljupca. To su specijalne veze, koje je neophodno ostvariti u najranijem razvoju, jer ako budu uskraćene, dete može da bude nervozno, nesigurno, bez veštine da ispolji ljubav.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.