DEFORMISALI JOJ LICE,PA REŠILA DA IH TUŽI ZA 50 MILIONA: Nekada najlepša žena PRVI PUT POZIRALA nakon NUS POJAVA
Linda, Foto: Profimedia

STRAŠNO

DEFORMISALI JOJ LICE,PA REŠILA DA IH TUŽI ZA 50 MILIONA: Nekada najlepša žena PRVI PUT POZIRALA nakon NUS POJAVA

U septembru je priznala zašto se povukla iz javnosti jer je kako kaže ostala "brutalno defomisana"

Objavljeno:

Supermodel Linda Evanđelista prvi put je pozirala za fotografe ili neku naslovnu stranu od kada je otkrila da je njeno lice trajno deformisano zbog kozmetičke procedure kojoj se podvrgla još pre šest godina.

U septembru Evanđelista (56), jedna od najpoznatijih modela na svetu, priznala je zašto se povukla iz javnosti jer je kako kaže ostala "brutalno defomisana" zbog retkih nus pojava koje je izazvala neinvazivna tehnika smanjenja sala CoolSculpting.

Ova procedura kojoj se podvrgla kroz sedam tretmana kako bi smanjila svoje "masne" ćelije u periodu od avgusta 2015. do febrauara 2016. godine, učinila je upravo suprotno. Ugojila se i njeno lice i telo su postali gojazni, što je jedan od nus pojava, ali na koju ona, tvrdi, nije bila upozorena. Sada je tužila kompaniju koja stoji iza ovih tretmana i traži odštetu od 50 miliona dolara.

1 / 4 Foto: Profimedia

O tome šta joj se dogodilo, sada je prvi put pričala i pozirala za naslovnu stranu magazina People.

- Više ne gledam sebe u ogledalu. Taj odraz ne liči na mene. Fizički, više sebe ne prepoznajem, ali ne prepoznajem ni sebe kao osobu - razočarano je rekla nekada jedna od najplaćenijih supermodela sveta.

Nus pojava koju je doživela zove se paradoxical adipose hyperplasia (PAH) i retko se dešava tokom procedure CoolSculpting tokom koje telo počne da proizvdi lipocite ili masne ćelije ne bi li nadoknadilo one koje se tokom zahvata zamrzavaju. Pri tome, te ćelije počnu da se grupišu i formiraju tvrdu masu na mestima gde je procedura bila izvedena a to se dešava u manje od jedan odsto slučajeva.

Linda kaže da nikada nije dobila upozorenje da je tako nešto moguće i počela je da posle nekoliko meseci primećuje otoke i kako se salo gomila na njenoj bradi, butinama i grudima ne shvatajući o čemu se radi.

Započela je stroge dijete i izgaldnjivala se verujući da se samo ugojila. Međutim, ishrana nije imala veze sa njima. Kako je rekao njen advokat, čim je dobila dijagnozu lekar koji je ustanovio o čemu se radi kontaktirao je firmu preko koje je Linda radila zahvat i oni su se ponudli da joj plate liposukciju, ali samo pod uslovom da ukoliko na to pristane, mora da potpiše ugovor po kom neće smeti javno da ih optuži ni za šta. Odustala je i na kraju sama platila dve liposukcije za koje je rekla da su bile izuzetno bolne i da uopšte nisu pomogle. Kaže kako je nosila steznike, umetke za kompresiju i slična pomogala i psole liposukcije kako bi sprečila da se PAH vrati, ali uzalud.

- Kada sam nosila steznike ispod haljine, ostjala sam sa podlivima koji samo što ne prokrvare. Jer to nije bila neka fina i mekana tkanina. Ali ako ih ne nosim, ne mogu da spustim ruke pored tela od debljine. Ne verujem da bi bilo koji dizajner pristao da mu ja ovakava nosim kreacije.

Evanđelista je među retkim javnim ličnostima koje su spremne da govore otvoreno o negativnim efektima estetskih zahvata.

- Nadam se da mogu nekako da se oslobodim bar dela sramote koju osećam i da ću pomoći drugim ljudima koji su u sličnim situacijama. Neću više da se krijem - rekla je ona.

- Danas sam učinila veliki korak ka ispravljanju sveg lošeg što sam preživela i skrivala više od pet godina. Svima onima koji me prate i pitaju se zašto nisam radila dok su karijere žena mojih godina i dalje trajale, razlog je CoolSculpting procedura kompanije Zeltiq's. Uradili su suprotno od onog što su mi obećali. Povećao se a nije se smanjilo masno tkivo i ostavili su me zauvek deformisanom iako sam išla na dve vrlo bolne korektivne operacije. Ostala sam, kako mediji kažu, "neprepoznatljiva" - rekla je Linda.

Kako je dodala PAH ju je uništio potpuno, ceo njen život, ostavio je u presiji, tužnu i bez imalo samopuzdanja.

- Sa ovom tužbom želim da ceo svet zna za ono što mi se desilo. Želela bih da izađem na ulicu uzdignute glave, uprkos tome što više ne ličim na sebe - poručila je Linda Evanđelista.

Bonus video:

36:37

ESPRESO INTERVJU: Mirče i Ana Radulović

(Espreso/Noizz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.