EVO OD ČEGA JE PREMINULA POZNATA GLUMICA, TUGA!
Foto: Profimedia

tuga

EVO OD ČEGA JE PREMINULA POZNATA GLUMICA, TUGA!

Vest o njenoj smrti potvrdio je italijanski ministar kulture Dario Frančešlini.

Objavljeno: 14:19h

Italijanska glumica Monika Viti, često nazivana kraljicom italjanskog filma, preminula je u 90. godini nakon komplikacija usled Alchajmerove bolesti.

Glumica koja je pet puta osvojila prestižnu nagradu David di Donatelo bila je odsutna iz javnog života još od 2001. godine, kada joj je ova bolest ustanovljena.

Rođena kao Marija Luisa Čečareli 1931. godine, Viti se uznela u filmske zvezde i postala ikona italijanskog filma tokom 1960-ih godina, ostvarivši nezaboravne uloge u ostvarenjima Mikelanđela Antoninija kao što su "Noć" ("La Notte") i "Sumrak" ("L'Eclisse).

Glumica
foto: Profimedia

Ubrzo je ostvarila i internacionalnu karijeru i vrhunac dosegla nagradom Srebrni medved za ulogu u italijansko-francuskoj drami "Flert" na 34. Berlinalu 1983. godine.

Vest o njenoj smrti potvrdio je italijanski ministar kulture Dario Frančešlini.

- Zbogom Monika Viti, zbogom kraljice italijanskog filma. Ovo je vrlo tužan dan, velika glumica i velika Italijanka više nije sa nama - napisao je on.

Bonus video:

01:20

HOLIVUD I MRAMORAK! KURIR U SELU ŽENE NBA ZVEZDE Bivša striptizeta zaboravila svoje! Danijelina baka za praunuka saznala iz novina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.