OVOJ DAMI JE POSVEĆENA ČUVENA PESMA: Legendarni muzičar otkrio TAJNU čuvanu DECENIJAMA!
Foto: Printscreen

šok

OVOJ DAMI JE POSVEĆENA ČUVENA PESMA: Legendarni muzičar otkrio TAJNU čuvanu DECENIJAMA!

Makartni je takođe naveo da je pesma trebalo da se zove drugačije. Ne “Eleanor Rigby” već ” Daisy Hawkins”. Međutim, od te ideje se odustalo

Objavljeno:

Pol Makartni je u svojoj knjizi “The Lyrics: 1956 To The Present”, objasnio ko je bila žena koja ga je inspirisala da napiše jedan od najpoznatijih Bitlsovih hitova “Eleanor Rigby”.

– Pesma “Elenoar Rigby” je zasnovana na starijoj dami sa kojom sam se odlično slagao. Saznao sam da je živela sama, pa bih išao okolo i samo ćaskao, što je pomalo ludo ako misliš da sam neki mladi momak iz Liverpula – naveo je Makartni i nastavio:

– Kasnije bih joj se ponudio da odem u kupovinu. Dala bi mi listu i ja bih doneo namirnice kod nje, a mi bismo sedeli u njenoj kuhinji. Još uvek se živo sećam kuhinje, jer je imala mali kristalni radio-aparat… Tako da sam odlazio u posetu, a samo slušanje njenih priča obogatilo mi je dušu i uticalo na pesme koje ću kasnije pisati – napisao je muzičar u svojoj knjizi, piše NME.

1 / 2 Foto: printscreen/billboard

Makartni je takođe naveo da je pesma trebalo da se zove drugačije. Ne “Eleanor Rigby” već ” Daisy Hawkins”. Međutim, od te ideje se odustalo.

Inače, ta starije žena nije se zvala Elenor Rigbi, već drugačije. Pesma je dobila naziv na sledeći način. Kako je naveo Pol Makartni, ime Elenor inspirisano glumicom Elenor Bron, koja je glumila u filmu Bitlsa iz 1965. “Help!”, dok je prezime Rigbi iskorišćeno po radnji pod nazivom “Rigby & Evens Ltd, Vine & Spirit Shippers” koju je muzičar video u Bristolu.

Bonus video:

26:10

MENSUR I JA SMO SE LEČILI OD ZAVISNOSTI! Mina za Espreso PRVI PUT iznela ISTINU o ocu i kako se okoristila o Šaka!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.