NEVEROVATNO! UŠLI U ISTORIJU! Lejdi Gaga i Toni Benet dobili 5 Gremi nominacija!
Foto: Profimedia

svaka čast

NEVEROVATNO! UŠLI U ISTORIJU! Lejdi Gaga i Toni Benet dobili 5 Gremi nominacija!

Lejdi Gaga i Toni Benet dobili 5 Gremi nominacija, upisali se u istoriju...

Objavljeno:

Kada su Lejdi Gaga i Toni Benet 30. septembra ove godine objavili svoj drugi duetski džez album "Love for Sale", Benet se upisao u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji umetnik koji je objavio novi muzički materijal - imao je 95 godina i bio je star 57 dana.

Sinoć je Benet ponovo ušao u istoriju, kada je zajedno sa Gagom nominovan za pet Gremi nagrada, uključujući album godine za „Love for Sale” i pesmu godine za „I Get a Kick Out of You”. Sa tim nominacijama, Benet je postao najstariji umetnik ikada nominovan u kategoriji „glavnih nagrada“, i drugi najstariji nominovani u istoriji Gremija.

Lejdi Gaga
foto: Profimedia

Najstariji nominovani dobitnik Gremija je Pinetop Perkins, bluz pijanista rođen u Misisipiju i dobitnik Gremi nagrade za životno delo, i to 2011. godine, u 97. godini života. Njegov album „Joined at the Hip” te godine osvojio je Gremi za tradicionalni bluz album.

Pored albuma i pesme godine, Benet i Gaga su nominovani za pop duo/grupni nastup, tradicionalni pop vokalni album i muzički spot.

Lejdi Gaga
foto: Profimedia

Prvi kolaborativni album Lejdi Gage i Tonija Beneta, kolekcija džez standarda iz 2014. pod nazivom „Cheek to Cheek“, debitovao je na prvom mestu na Bilbord 200 liste, čime je Benet postao najstariji umetnik koji je ikada bio na vrhu liste sa novosnimljenim materijalom. „Cheek to Cheek” je osvojio Gremi za tradicionalni pop vokalni album 2015. godine.

Benet je svoj prvi Gremi osvojio 1963. godine i to svojom prepoznatljivom baladom „I Left My Heart in San Francisco.“

Album koji je objavio s Lejdi Gagom je ujedno i poslednji album u njegovoj karijeri.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.