PO NJENIM KNJIGAMA RAĐEN JE FILM "HARI POTER" Pokušala je da izvrši SAMOUBISTVO, preminuo joj muž, ostala je SAMA!
Foto: Profimedia

teška priča

PO NJENIM KNJIGAMA RAĐEN JE FILM "HARI POTER" Pokušala je da izvrši SAMOUBISTVO, preminuo joj muž, ostala je SAMA!

Želela je da se ubije, živela od socijalne pomoći, a onda se desio Hari Poter. Ovo je teška životna priča Dž. K. Rouling.

Objavljeno:

Prošlo je čak 20 godina od kada je snimljen omiljen film mnogim generacijama, bez obzira na starost, a koji, čini se, nikad ne može da dosadi - Hari Poter. Iako je Džoana K. Rouling, autorka istoimenih knjiga, sebi obezbedila slavu, ali i bogatstvo za ceo život, uspeh nipošto nije ono što ju je kroz život oduvek pratilo, dok je u kasnim dvadesetim razmišljala čak i o samoubistvu.

Autorka jednog od najpopularnijih dečijih romana već na početku života, sa samo 17 godina doživela je neuspeh, kada nije uspela da upiše željeni fakultet. Da bi nesreća bila veća, već nakon osam godina, kao jako mlada izgubila je svoju majku. Ni tu nije bio kraj nedaćama poznate spisateljice, jer je zatim sa 26 godina doživela spontani pobačaj.

Džoana Rouling
foto: Profimedia

Crni dani su, činilo se, napokon daleko iza nje, jer se posle niza nesrećnih događaja, odnosno, osam godina kasnije, udala. Ipak, sreća je bila kratkog daha, jer je u braku muž počeo da je zlostavlja. Uprkos tome, slavna milijarderka iz tog braka ima ćerku, što je svakako nije sprečilo da se sa 28 razvede od svog nasilnog supruga.

Nakon toga, posle mnogobrojnih patnji i turbulencija, autorka bestselera je obolela od depresije, što i ne čudi, jer je sa samo 29 godina postala samohrana majka, koja je svoje dete izdržavala od socijalne pomoći. Takvo stanje i ogromni problemi naveli su je i na samoubistvo godinu dana kasnije u njenoj fazi najmračnijih misli.

Džoana Rouling
foto: Profimedia

Na sreću mnogih zaljubljenika u fantaziju i dečije avanture, ali i njenih najbližih, do ovog nije došlo. Upravo tada, DŽ. K. Rouling se odlučila da se posveti onome što je najbolje umela da radi, i u čemu je od mnogih imala više dara - pisanju.

Sudeći prema njenim autorskim delima, to je bila i više nego pametna odluka, jer je uskoro, odnosno u 31. godini doživela da bude objavljena njena prva knjiga. Ovo svakako nije bio jedini umetnički napredak tada mlade engleske književnice, jer je kroz par godina, u 35. objavila još tri knjiga, i dobila značajnu nagradu za svakog ko se pisanjem bavi - proglašena je piscem godine.

To ju je još više inspirisalo i dalo vetar u leđa, ali i bilo jasan pokazatelj da je pisanje zaista njena stvar, pa je sa 42 godine prodala čak 11 miliona primeraka svoje knjige već prvog dana kada se ista našla na policama knjižara.

Danas su retki oni koji nisu odgledali film o Hariju Poteru, dečaku čarobnjaku, koji je rađen upravo po njenim knjigama, a koji je mnogima na pozitivan način obeležio detinjstvo, dok je i njeno ime postalo zvučno i sinonim za uspeh, slavu i bogatstvo.

Džoana Rouling
foto: Profimedia

Ipak, čini se da je najvažnija pouka koja bi mogla da se izvuče iz burnog, turbulentnog, komplikovanog, a zatim i jako uspešnog života spisateljice za decu Dž. K. Rouling jeste upravo to da nikada ne treba odustajati, jer život je, iako pun nepravde i bola, iznenađujuć, i i te kako može da bude lep, dok je od nas potrebno samo jedno - da verujemo u sebe i proces, jer se ništa ne dešava preko noći.

Džoana Rouling
foto: Profimedia

Bonus video:

12:25

OBRĆU PARE, A ZAHVATE NUDE PO 70 ODSTO NIŽIM CENAMA: Dr Tanja za ESPRESO o LAŽNIM doktorima, pomenula i KORAĆEVU

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.