BOGATIJA JE I OD KRALJICE ELIZABETE! Zbog jednog čoveka promenila i VERU, njeno bogatstvo vredi 2,47 milijardi evra
Foto: Profimedia

otkriveno

BOGATIJA JE I OD KRALJICE ELIZABETE! Zbog jednog čoveka promenila i VERU, njeno bogatstvo vredi 2,47 milijardi evra

Zbog ljubavi se suprotstavila porodici i prešla u pravoslavlje.

Objavljeno:

U Atini je ovih dana održano kraljevsko venčanje godine - bračne zavete su razmenili grčki princ Filipos, kumče princeze Dajane i vojvode od Edinburga, i Nina Flor, ćerka švajcarskog biznismena i milijardera Tomasa Flora. Međutim, jedna zvanica na ovom venčanju privukla je najviše pažnje.

Mari Šantal Miler
foto: Profimedia

Mari Šantal Miler (53) bila je, nakon mladenaca, zvezda ovog venčanja. U pitanju je žena bogatija i od same kraljice Elizabete. Mari je ćerka milijardera Vorena Milera, osnivača brenda DFS koji poseduje duty free radnje u aerodromima širom sveta. Tako je Mari od malih nogu ponela nadimak "njujorška princeza". Mari je pohađala najelitnije škole i fakultete, a studirala je istoriju.

Od malena se kretala u najvišim društvenim krugovima, od Londona, Pariza, Hong Konga, pa sve do Njujorka, ali čini se da je od svih susreta za nju bio fatalan upravo taj sa grčkim prestolonaslednikom Pavlosom. Pavlosa, sina poslednjeg grčkog kralja Konstantina II je upoznala u Americi 1993. godine, a kažu da je to bila ljubav na prvi pogled. Pavlos je Mari zaprosio dve godine kasnije, na Božić, u Švajcarskoj.

Mari Šantal Miler
foto: Profimedia

Njeno bogatstvo procenjeno je na 2,47 milijardi evra i trenutno je 12. na listi najbogatijih žena Velike Britanije, a kotira se bolje čak i od kraljice Elizabete i književnice Dž. K. Rouling.

Zbog ljubavi prema Pavlosu, uprkos tome što joj je porodica katoličke vere i veoma naklonjena crkvi, Mari je prešla u pravoslavlje. Venčali su se u londonskoj Aja Sofiji pred brojnim članovima kraljevske porodice iz raznih delova Evrope. Tog 1. jula 1995. obukla je jednu od najlepših venčanica koja je ikad poneta na nekom kraljevskom venčanju, a koju je potpisao Valentino, i postala kraljevska princeza od Grčke i vojvotkinja od Sparte.

Tokom braka dobili su petoro dece. Najstarija je 25-godišnja princeza Marija Olimpija, za koju se kaže da je majčina slika i prilika jer je kraljica visokog društva. Dve godine posle Marije Olimpije rođen je princ Konstantin-Aleksios, a 2000. godine princ Ahilej-Andreas je upotpunio porodicu. Skoro četiri godine kasnije, 2004. rođen je princ Odisej-Kimon, a 2008. najmlađi princ Aristidis Stavros. Nakon što je postala majka, Mari je pokrenula brend dečje robne marke Marie-Chantal LLC. Trenutno porodica živi na relaciji Amerika - Grčka.

Mari Šantal Miler
foto: Profimedia

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.