ONE SU UPRAVLJALE NOVCEM NOVOG ESKOBARA! Žena mu je Blanka, ali je NARKO BOS OPŠTIO i sa njenim SESTRAMA - BIZARNO!
Foto: Print Screen Youtube/ Al Jazeera English

AU KAKAV ŠOK!

ONE SU UPRAVLJALE NOVCEM NOVOG ESKOBARA! Žena mu je Blanka, ali je NARKO BOS OPŠTIO i sa njenim SESTRAMA - BIZARNO!

Postalo je jasno da su se sestre dosetile neverovatne ideje – da novac peru kroz versku zajednicu i uz njenu pomoć dobiju poverenje meštana.

Objavljeno:

Što je za Hoakina Guzmana El Čapa bila lepa Ema Koronel Aispuro, za Daira Antonija Usugu je Blanka Madrid. Atraktivna crnka nije samo supruga nedavno uhapšenog narko bosa već i njegova najbliža saradnica. Blanka je bila visoko pozicionirana u Zalivskom kartelu na čijem čelu je bio njen muž, a u posao je uvukla i svoje nabliže - rođene sestre Mariju, Sandru i Matu.

Blanka je u ozloglašenom gradu Medeljin poznatija kao „de la Flaka“, što prevedeno sa španskog jezika znači mršavica. U kartelu je bila zadužena za logističke operacije i pranje novca u čemu su joj sestre pomagale.

Da je Zalivski kartel, nekada poznat kao kartel Usuga, pravi porodičan biznis pokazuju još dva podatka.

Prvo, Dairo Antonio Usuga, poznatiji pod nadimkom Otonijel, na čelo kartela došao je kada je policija ubila prethodnog vođu – njegovog rođenog brata koji je stradao tokom policijske racije u novogodišnjoj noći pre deset godina.

Drugo, Otonijel je, pred žene i svastika, u kartelu uposlio i svoju snaju i rođenu sestru.

Ipak, ono što je neobično u ovom slučaju nije činjenica da se cela porodica bavila ilegalnim poslovima, trgovinom drogom i ljudima, već njihovi lični odnosi. Kako navode kolumbijski mediji, Otonijel je bio opsednut ženama, pa je pored supruge imao brojne afere – uključujući i afere sa njenim sestrama.

Svastike su za uzvrat dobijale skupocene stvari, putovanja, automobile, ali i plastične operacije. Iako voli žene, ovaj narko bos očigledno ne voli njihove različitosti, pa je naredio da se i supruga i njene sestre operišu tako da izgledaju potupno indentično, piše kolumbijski portal Semana.

Takođe, Blanka i njene sestre su ga na smenu posećivale u prašumama, u kojima se skrivao od policije tokom proteklih godina.

Pranje novca preko crkava

Prvi uvid u njihove kriminalne poslove policija je imala 2013. godine. Tada su sestre prisustvovale proslavi zlatne svadbe svojih roditelja, a par agenata je bilo ubačeno na žurku.

Ispostavilo se da ceremoniju predvodi evangelistički pastor Horhe Sedenjo, kojeg je Blanka dovela iz Dominikanske Republike. Kada su agenti „pročešljali“ njegovu biografiju uvideli su da je ovaj pastor tokom poslednjih nekoliko meseci otvorio više od deset crkava u Kolumbiji. S obzirom na to da je bio veoma blizak Otonijelovoj ženi shvatili su da ih osim vere, povezuju i poprilične svote novca.

Postalo je jasno da su se sestre dosetile neverovatne ideje – da novac peru kroz versku zajednicu i uz njenu pomoć dobiju poverenje meštana.

„Koristile su privrženost ljudi veri da ostvare svoje ciljeve – da imaju teritorijalnu kontrolu i steknu lojalnost doseljenika prema Ontonijelu”, rekao je jedan od agenata.

Narko bosa su ubedile da daje ogromne količine novca ovoj organizaciji, a on je poverovao da se oni mole da on nikada ne bude uhapšen. Zapravo, one su taj novac, potpuno dobijale nazad, a evangelistička crkva je čak za njih prevozila robu.

Koristeći svoj status verske organizacije, pastori su se prevozili robu kamionima sa oznakama međunarodnog NVO. Ova oznaka je sprečavala eventualne pretrese vozila.

Na kraju, ovi kamioni su služili da Otonijelu obezbede hranu dok se krio u džungli bežeći od policije. Za svaku vožnju dobijali su 300 miliona pezosa (68.532 evra), a ostatak vrednosti “pošiljke” slivao se u kasu kartela.

Ipak, “mršavica” je u nekom trenutku napravila grešku u koracima. Naime, pala je u ruke policije februaru 2015. godine, kada je optužena za pranje novca i nezakonito bogaćenje. Tada je njen posao preuzela Ontonijelova sestra Nini Johana Usuga poznatija kao „La Negra”, koja je takođe uhapšena u martu ove godine.

Bonus video:

MEGA INTERVJU IVE GRGURIĆ ZA ESPRESO: Seks AFEREA, otkaz  na televijizi, PLASTIČNE OPERACIJE
23:03

MEGA INTERVJU IVE GRGURIĆ ZA ESPRESO: Seks AFEREA, otkaz na televijizi, PLASTIČNE OPERACIJE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media