NAKON ŠTO JE OSUĐEN ZA SILOVANJE, Jutjub i Instagram uklonili profile pevača!
Ar Keli, Foto: Profimedia

odlučili

NAKON ŠTO JE OSUĐEN ZA SILOVANJE, Jutjub i Instagram uklonili profile pevača!

Nakon što je osuđen za silovanje, Jutjub i Instagram obrisali profile pevača

Objavljeno:

Nedelju dana nakon izricanja presude, Jutjub je uklonio oba kanala pevača R Kelija na svojoj platformi. Isto se dogodilo i sa njegovim Instagramom. Nakon ovoga, Keli više neće moći da otvori svoje profile na ovim platformama.

Ar Keli
foto: Profimedia

„Potvrđujemo da smo obrisala dva kanala povezana sa R Kelijem, a u skladu sa našim smernicama o odgovornosti kreatora“, potvrdio je jedan od potparola Jutjuba.

Podsetimo, američka R&B zvezda R Keli proglašen je krivim 27. septembra ove godine pred sudom u Njujorku za seriju seksualnih prestupa, među kojima je višegodišnje vođenje „sistema“ seksualnog iskorišćavanja mladih žena, među kojima i maloletnica.

Pedesetčetvorogodišnji pevač, najpoznatiji po hitu „I Believe I Can Fly“, takođe je proglašen krivim za „seksualnu trgovinu“. Keliju se sudilo za iznudu, seksualno iskorišćavanje maloletnica, otmicu, korupciju i prisilni rad, u razdoblju od 1994. do 2018. godine.

Ar Keli
foto: Profimedia

Suđenje je trajalo pet i po nedelja.

Tužioci su rekli da je Keli iskoristio svoju slavu i harizmu kako bi pronalazio žrtve, a među njima bi neke izabrao i iz svoje publike na koncertima, uz pomoć svoje pratnje.

Svedoci kažu da su se žrtve često nadale da će im Keli pomoći u karijeri, a našle su se u situaciji da je od njih tražio bezrezervnu poslušnost i u suprotnom ih kažnjavao.

Pevač, čije je pravo ime Robert Silvester Keli, jedan je od najistaknutijih muškaraca kojima se sudilo za seksualne prestupe u okviru pokreta #MeToo.

Bonus video:

10:32

JA SAM KARMIČKI PREDODREĐENA ZA DRAME! Jelena Karleuša za Espreso o BORBI sa PORODICOM i pokretanju BIZNISA!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.