OVO SU SVI ČEKALI! NAKON 24 GODINE OTKRIVENE POSLEDNJE REČI PRINCEZE DAJANE: Krv se ledi u venama od straha i bola!
Foto: Profimedia

tužno

OVO SU SVI ČEKALI! NAKON 24 GODINE OTKRIVENE POSLEDNJE REČI PRINCEZE DAJANE: Krv se ledi u venama od straha i bola!

Držao sam je za ruku, disala je i govorila. - otkrio je on.

Objavljeno:

Od saobraćajne nesreće u kojoj je stradala princeza Dajana prošle su 24 godine, ali sećanje ne jenjava. Svakog leta, uoči godišnjice njene smrti, u medijima osvane neko novo svedočanstvo na tragediju koja se desila u Parizu 31. avgusta 1997. godine.

Proteklih godina mogle su se čuti različite verzije kako je došlo do udesa sa fatalnim ishodom, a sada su do javnosti stigle izjave očevidaca sa lica mesta. Svi su oni ranije dali iskaze u policiji, ali nikada nisu razgovarali sa novinarima.

U automobilu koji je pri brzini od 65 km / h udario u podvožnjak na mestu su poginuli vozač Henri Pol i Dajanin tadašnji partner Dodi Fajed.

‒ Osim povređenog ramena, izgledalo je da je sa ženom koja je bila u kolima sve u redu. Disala je i razgovarala ‒ prisetio se komandir vatrogasaca Ksavijer Gurmelo, koji tada nije znao da pomaže britanskoj princezi.

Princeza Dajana
foto: Profimedia

‒ Kada sam stigao na mesto udesa, još je razgovarala i kretala se. Na engleskom jeziku je izgovorila: „O, Bože, šta se dogodilo?“ Mogao sam to da razumem pa sam pokušao da je smirim. Držao sam je za ruku“, izjavio je Zavijer za „Daily Mail“. ‒ Tek kada smo je smestili u kola hitne pomoći, saznao sam o kome je reč. Kapetan mi je rekao da je to princeza Dajana, a onda sam i sam shvatio zašto mi je delovala poznato.

Slično iskustvo imao je i doktor Frederik Mejli, koji se na mestu nesreće našao slučajno jer se tim putem vraćao kući posle zabave.

‒ Odmah sam video da su dve osobe mrtve. Dajana i njen telohranitelj bili su ozbiljno povređeni, ali još živi.

Doktor je prvo ukazao pomoć princezi, koja je sedela na podu „mercedesa“.

‒ U početku je izgledala dobro pa sam sa njom razgovarao na engleskom. Rekao sam joj da sam doktor i da će sve biti u redu. Ni kada su je kola hitne pomoći odvezla nisam imao pojma ko je bio preda mnom. Tek kasnije sam to otkrio.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.