I KAMEN BI ZAPLAKAO! SLAVNI PEVAČ NEGUJE BOLESNU SUPRUGU: Preminula joj je ĆERKA, ona polako zaboravlja sve! (FOTO)
Foto: Profimedia

tužno!

I KAMEN BI ZAPLAKAO! SLAVNI PEVAČ NEGUJE BOLESNU SUPRUGU: Preminula joj je ĆERKA, ona polako zaboravlja sve! (FOTO)

U potpunosti se posvetio njoj.

Objavljeno: 10:38h

Slavni roker i član grupe "Sex Pistols" Džon Lidon (65) nedavno je otvoreno govorio o tome kako trenutno izgleda njegov život - kada je u potpunosti posvećen negovanju svoje 14 godina starije supruge Nore Foster (78) koja boluje od Alchajmerove bolesti.

Džon Lidon
foto: Profimedia

Lidon, poznatiji pod umetničkim imenom Džoni Roten, rekao je da je tek nedavno prihvatio da je stanje njegove voljene žene "neizlečivo" i da se "nikada neće poboljšati", prenosi "Daily Mail".

On je u intervjuu za "The Times" objasnio kako je Alchajmerova bolest "opaka i iscrpljujuća", te da Nora zaboravlja skoro sve, ali da ne zaboravlja njega.

Džoni se oženio lepom naslednicom nemačkog izdavačkog carstva davne 1979. godine, a par je proveo u sreći više od četiri decenije pre nego što je Nora 2018. dobila poražavajuću dijagnozu.

Džon Lidon
foto: Profimedia

"Alchajmeroba bolest je užasan, iscrpkujuć, spor proces, ali kroz to prolazimo zajedno. Ona me ne zaboravlja. Sve drugo zaboravlja, ali ne i mene. Znam da će se to pretvoriti u nešto zaista, zaista užasno, ali nosimo se s tim i trudimo se da zadržimo dostojanstvo. Mislim, bilo bi lako pobeći i reći: "Oh, to nije moja odgovornost, stvari više nisu iste". Doiđavola sa takvim stavom", ispričao je slavni 65-godišnjak.

Roten je dodao da joj se obavezao "za zauvek" i da dalje ostaje pri tome i da je ponosan na to što za nju radi najbolje što može.

"Mi smo primer para koji se voli i obožava", istakao je, te kazao da je srećan što ima dovoljno novca da brine o njoj.

Džon Lidon
foto: Profimedia

Pevač kaže da on kuva i da vreme uglavnom provode kod kuće gledajući komedije, jer je Nora na novim mestima dezorijentisana i mozak mora da joj bude relaksiran.

"Negujem Noru non-stop i to je prilično samoubilački, a tu su i momenti kada sam izuzetno tužan, ali to jednostavno moram da prihvatim", zaključuje.

Par nije imao dece, ali je Džon prihvatio Norinu ćerku iz prvog braka Arijanu kao sopstveno dete. Nažalost, Arijana je preminula od raka dojke u 48. godini pre 11 godina, kada su se Nori i pojavili prvi znaci Alchajmerove bolesti.

Džon je na koncu svega rekao da nema nameru da Noru smesti u neki dom, te da je njeno stanje razlog zašto se prethodnih godina povukao iz javnosti.

Džon Lidon
foto: Profimedia

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.