PALO POMIRENJE KRALJEVSKE BRAĆE? Na SAHRANI princa Filipa desilo se nešto o čemu svi BRUJE, učestvovala je i KEJT!
Foto: Profimedia

POTRESNO

PALO POMIRENJE KRALJEVSKE BRAĆE? Na SAHRANI princa Filipa desilo se nešto o čemu svi BRUJE, učestvovala je i KEJT!

Nadamo se da je sve dobro...

Objavljeno:

Bio je to trenutak koji bi pokojnog princa Filipa možda najviše usrećio. Braća princ Hari i Vilijam ujedinili su se po prvi put nakon više od godinu dana na sahrani dede, vojvode od Edinburgha, koji je sahranjen u subotu na intimnoj ceremoniji u kraljevskoj kripti dvorca Windsor, piše Daily Mail.

Iako Hari i Vilijam nisu išli rame uz rame u povorci iza sanduka, službu u kapeli svetog Jurja napustili su zajedno i dali naznaku poboljšanog odnosa. Dok su hodali upustili su se u duži razgovor, i to samo nekoliko nedelja nakon intervjua koji su princ Hari i njegova supruga Megan Markl dali američkoj voditeljiki Opri koji je navodno razbesneo Vilijama.

Njihovo druženje izgledalo je vrlo opušteno, a upravo se vojvotkinja od Kembridža nametnula kao mirotvorka koja je utabala put jednom od najiščekivanijih pomirenja godine.

Sahrana princa Filipa
foto: Profimedia

Dok su članovi kraljevske porodice napuštali kapelu, princ Vilijam je razgovarao sa Davidom Konerom, dekanom Windsora, dok je Hari iza njih razgovarao s Kate.

Izbegavajući kolonu Rolls-Royceova, porodica je potom krenula pešice nazad u dvorac Windsor.

Vilijam je isprva bio ispred supruge i brata Harija, ali se okrenuo prema njima kako bi porazgovarao s Kejt, dok je Hari razmenjivao par reči s dekanom.

Hari je potom sustigao brata i snajku i hodali su zajedno dok je Vilijam uklanjao masku s lica. Potom se Kejt delikatno odmaknula kako bi popričala s groficom od Wessexa i njenom kćerkom Lady Louise, ostavljajući braću nasamo.

Očigledno zbližavanje prinčeva bio je dobrodošao trenutak nakon opipljive napetosti protekloga dana. Braća su imala kamene izraze lica dok su hodali iza sanduka, a razdvajao ih je rođak Peter Phillips. Vojvoda od Cambridgea koračao je ispred svog brata kada su ušli u kapelu, a atmosfera u crkvi ostala je izrazito hladna.

Sahrana princa Filipa
foto: Profimedia

Izvori su za Daily Mail rekli da su mnogi rođaci prema Hariju bili vrlo hladni otkako je pre nedelju dana stigao u Veliku Britaniju i izolirao se u Frogmore Cottageu.

- Ironija je da je jedino princ Andrew prema njemu izrazio bilo kakvu empatiju. Od (bivše supruge) Sarah Ferguson, a sada i iz prve ruke, zna kako je to biti autsajder, što Harry svakako jest. Što se tiče ostalih članova porodice, postoji duboki osećaj zaštite prema kraljici i ogorčenosti prema Hariju. Malo je simpatija prema Hariju nakon što su on i Megan izneli optužbe prema kraljevskoj porodici o institucionalnom rasizmu, naveo je izvor.

Naime, utvrdili su da se jedan član porodice, a to se, prema tvrdnji Oprah, ne odnosi na kraljicu ili princa Philipa, raspitivao kakve će boje biti koža njihov sina Archieja.

Sahrana princa Filipa
foto: Profimedia

Princeza Ana, princ Edvard i njegova supruga Sofija još uvek su suzdržani prema Hariju, ali on je navodno komunicirao s princezom Eugenie, koja mu je ostala verna prijateljica.

Daily Telegraph piše da se Hari u subotu uvečer zadržao u Windsoru što sugeriše da je neko vreme proveo družeći se sa svojim ocem, princom Čarlsom, te bakom, kraljicom Elizabetom II. Istovremeno, Daily Mail javlja da je Hari nestrpljiv i da se čim pre želi vratiti u Ameriku kako bi što više vremena proveo sa suprugom Megan, koja je u sedmom mesecu trudnoće.

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.