NAJAVILI BOJKOT! PORODICA SOUL DIVE BESNA ZBOG SERIJE O NJOJ: Nisu ih konsultovali, BUKTE OD LJUTNJE!
Areta Frenklin, Foto: Profimedia

skandal!

NAJAVILI BOJKOT! PORODICA SOUL DIVE BESNA ZBOG SERIJE O NJOJ: Nisu ih konsultovali, BUKTE OD LJUTNJE!

Iako žele da se ‘skloni‘ nova serija o životu Arete Frenklin, podržavaju film s Dženifer Hudson koji stiže ovog leta u bioskope

Objavljeno:

Porodica Arete Frenklin osudila je novu dramu iz života slavne pevačice, tačnije biografsku seriju od osam epizoda koja je upravo počela sa emitovanjem na američkom kanalu Nationalna Geografija.

Reč je o serijalu nazvanom "Genius" koji se bavi životima slavnih genijalaca, pa se tako Nacionalna Geografija u prvom serijalu bavila Albertom Ajnštajnom, u drugom Pablom Pikasom i sad je u trećoj stigao red na kraljicu soula koja je preminula 2018. godine. Ali porodica Arete Frenklin je zbog ovog projekta izuzetno ljuta, pozivaju čak i na bojkot serije, obrazlažući to tvrdnjama da nisu konsultovani i zato neće da daju svoju podršku.

Areta Frenklin
foto: Profimedia

Pevačicu inače u ovoj seriji glumi poznata britanska glumica, nominovana je i za Oskara, Sintija Erivo, serija ima izuzetnu produkciju, a o odličnoj reputaciji ne treba ni da se govori. Iako sve to govori koliko su producenti respektovali lik i delo legendarne američke soul pevačice, porodica tvrdi da je respekt izostao prema njima.

"Ovdje se radi o uobičajenom, pristojnom poštovanju naše porodice", naveli su potomci. Unuka Arete Frenklin, Grejs objavila je prošle nedelje na TikToku video na kojem svedoči protiv serije zajedno sa svojim roditeljima, rođacima i prijateljima.

"Ta serija mora da se skloni. Kao najuža porodica smatramo da moramo biti uključeni u bilo koji biografski projekt koji se bavi životom moje bake. Teško možete imati tačan uvid u bilo čiji život ako niste razgovarali s ljudima koji su toj osobi bili najbliži. Tokom procesa produkcije serije, pisanja, režiranja i snimanja projekta u nekoliko navrata pokušali smo kontaktirati ekipu 'Geniusa', no naišli smo na nepoštovanje i rečeno nam je da neće sarađivati s nama. Zato ne možemo podržati ovu seriju, osećamo se izuzetno povređeni ovim nepoštovanjem i mislimo da će ovaj projekt biti pun netačnosti o životu moje bake", ljutito je istaknula Grejs.

Areta Frenklin
foto: Profimedia

Za razliku od Nacionalne Geografije koji nije hteo da ima posla s porodicom (barem tako oni tvrde), naslednici jedne od najvećih zvezda popa, soula i R&B-ja svih vremena, imali su saradnju s produkcijom drugog biografskog filma o Areti Frenklin nazvan "Respect". Tamo muzičku divu igra Dženifer Hudson, a u bioskope bi trebalo da stigne ovog leta.

Nacionalna Geografija je seriju najavio 2019., a sin Arete Frenklin, Kecalf ocenio je njihovo ponašanje neprofesionalnim. Zbog svega nisu pogledali prve dve epizode emitovane preksinoć, niti ih zanima serija koju je najvećim delom napisala Pulicerom nagrađivana scenaristkinja Suzan-Lori Parks.

Areta Frenklin
foto: Profimedia

Ostali u produkciji su smireni i na kritike porodice odgovorili su kako je serija rađena s velikim poštovanjem prema preminuloj divi te da su imali dozvolu da snime seriju koju im je dala Zeklad Frenklin, koja je trenutno odvojena od porodice jer se vodi parnica zbog nasledstva koje je ostavila pevačica. Ipak, ta dozvola ne uključuje pravo na izvođenje najvećih Aretinih hitova kao što su "Respect" i "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman".

(Espreso / BBC / Magazin Rolling Stone)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.