TOP 10 NAJBOLJIH HOLIVUDSKIH DUETA! RIJANA JE UVEK BILA ISPRED SVOG VREMENA: Nije štedela na pesmama!
Rijana, Foto: Profimedia

top!

TOP 10 NAJBOLJIH HOLIVUDSKIH DUETA! RIJANA JE UVEK BILA ISPRED SVOG VREMENA: Nije štedela na pesmama!

Pesme su u svakom smislu vanvremenske

Objavljeno:

Veličina jednog umetnika se ogleda kroz uvažavanje, kompromise i prilagodljivost partneru u nastajanju jedne zajedničke pesme. Verovatno ćete i vi uvideti koliko Rihanna ni u jednoj od ovde navadih pesama sebe nije stavila u prvi plan a mogla je, zar ne?!

Rihanna and JAY-Z – Umbrella (Def Jam, 2007)

Nekako je sve počelo ovim ultimativnim, svetskim hitom. Ne zaboravimo da je Rihanna upravo otkriće legendarne izdavačke kuče Def Jam ali i velikog Jay-Zja.

Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love (Def Jam, 2011)

Tokom svoje karijere Rihanna se oprobala u mnogim žanrovima. U više navrata obrela se u svetu dens muzike. Inače Rihanna važi za jedan od najomiljenijih EDM vokala.

Rihanna feat. Mikky Ekko – Stay (Def Jam/Roc Nation, 2013)

To je upravo ona pesma za koju vam nije jasno ko je zapravo momak koji u njoj gostuje. Mikky Ekko je producent a nakon ove zajedničke pesme sa Rihannom verovatno više ništa u životu ne mora da (u)radi. Pesmu prati izuzetno lep umetnički video u kom gotovo svaki frejm može biti zasebna fotografija.

Rihanna feat. Drake – What’s My Name? (Def Jam, 2010)

Rihannin album „Loud“ objavljen je pre nešto više od deset godina. I sa ove distance zvuči veoma, veoma dobro a Rihanni purpurno-crvena kosa veoma dobro stoji.

Rihanna and Justin Timberlake – Rehab (Daf Jam, 2009)

Do ove saradnje je došlo tokom Justinove tirneje „FutureSex/LoveShow“ (2007). Tu je, razume se, bio i Timbaland i hit je spreman.

Eminem featuring Rihanna – Love the Way You Lie (Aftermath/Interscope, 2010)

Tako je počela Rihannnina „SM“ faza… „Volim kako lažeš / Ja izgoreh u našoj vezi a ti ništa…“. Čak je i u ulozi potlačene ili ponižene žene Rihanna nekako dostojanstvena a Eminem – monster, ali to je neka druga priča.

Kanye West feat. Rihanna – All of the Lights (Roc-A-Fella/Def Jam, 2011)

Kanye je imao ideju da u ovoj pesmi napravi neku posebnu zvučnu dramu koja ima filmsku gradaciju. Rihannin doprinos je toj ideji više nego evidentan. U pesmi se inače čuju glasovi i sledećih izvođača: John Legend, The-Dream, Elly Jackson, Alicia Keys, Fergie, Elton John, Drake i Kid Cudi.

Rihanna, JAY-Z, Bono and The Edge – Stranded (Haiti Mon Amour) (from Hope for Haiti Now, 2010)

Ovde ćemo istaći Rihaninne humanitarne aktivnosti. Nakon velikog zemljotresa na Haitiju bila je među predvodnicima koji su svojim aktivnostima pozivali svet da pomogne. U pesmi „Stranded“ – Ruhanna sa Jay-Zjem i grupom U2.

Rihanna, Kanye West and Paul McCartney – FourFiveSeconds (Roc Nation, 2015)

Ovu saradnju je malo ko očekivao i sigurno je barem malo sumnjao u konačan ishod. Pesma „FourFiveSeconds“ možda ne osvaja na prvo slušanje ali je ipak dobar minimalistički tjun koji hrabro kombinuje američki folk, klasičan rokenrol, bluz, soul i R&B.

DJ Khaled feat. Rihanna & Bryson Tiller – Wild Thougts (Epic, 2017)

Očigledno je DJ Khaled zadužio toliko muzičku industriju da ga niko ne može odbiti pa ni RiRi. Čak i u ovoj vrsti latino-hop mućkalice ona zvuči neodoljivo.

*BONUS* Zoza feat. Struka – Riri (Mixtape „Ubice“, Mascom, 2016)

Zoza, perspektivni reper iz Zrenjanina, je izrazio svoje divljenje neodoljivoj Rihannni u ovom reperskom biseru iz 2016. godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.