UBILA GUČIJA! UNAJMILA PLAĆENOG UBICU SUPRUGU JER JOJ NIJE BILO DOVOLJNO 1.000.000 $: U zatvoru provela 20 godina!
Patricija Ređijani, Foto: Profimedia

priča frapirala svet

UBILA GUČIJA! UNAJMILA PLAĆENOG UBICU SUPRUGU JER JOJ NIJE BILO DOVOLJNO 1.000.000 $: U zatvoru provela 20 godina!

Kada ju je posle 12 godina braka muž napustio, Patricija je unajmila plaćenog ubicu i naredila ubistvo naslednika brenda "Guči"

Objavljeno:

Italijanka Patricija Ređijani udala se 1973. godine za Mauricija Gučija (1948-1995), bogatog italijanskog naslednika, a kada ju je ostavio naručila je njegovo ubistvo.

Naime, oni su bili normalan par, dobili su dve ćerke, a nakon 12 godina braka Mauricio je napustio ženu, rekavši joj da ide na poslovni put i nikada se više nije vratio kući.

Patricija Ređijani
foto: Profimedia

Razveli se se 1991. godine, a Patriciji je pripala godišnja alimentacija od više od milion dolara. Tih godina Patriciji nije bilo lako jer joj je ubrzo nakon zvaničnog razvoda dijagnotikovan tumor na mozgu, koji je potom uklonjen, navodno bez posledica.

Nezadovoljna isplatom od više od milion dolara godišnje koju je dobijala nakon razvoda, Patricija je odlučila da okonča život svom bivšem.

Mauricio je ubijen 27. marta 1995. godine. Likvidirao ga je plađeni ubica ispred ulaza u njegovu kompaniju, a tek dve godine kasnije se ispostavilo da je nalogodavac bila upravo Patricija. Novinari su je tada pitali zbog čega nije sama ubila supruga.

Patricija Ređijani
foto: Profimedia

- Moj vid nije dobar, a nisam htela da promašim - rekla je tada, pa je dodala.

- Nisam u stanju, a ne umem ni da ciljam, ne umem da koristim pištolj. Nisam to mogla da uradim sama. Išla sam okolo i pitala sve, čak i mesara, da ga ubije - otkrila je ona.

Patricija je uhapšena i osuđena na 29, a potom na 26 godina iza rešetaka. U zatvoru je pokušala da se obesi pertlom, ali je spasena na vreme. Kada su joj 2011. godine ponudili mogućnost otvorenog zatvora, u kojem se od zatvorenica očekuje da imaju posao, odbila je.

- Nikada u životu nisam radila, ne planiram ni sada - odgovorila je ona. Na slobodu je izašla u oktobru 2016. godine, nakon 18 godina provedenih u zatvoru.

Patricija Ređijani
foto: Profimedia

Iako s tragičnim ishodom, ljubavna priča Patricije i Mauricija počela je romantično. Svi su pisali o ženi koja neodoljivo podseća na Elizabet Tejlor, a ona je u intervjuima govorila koliko se ludo Mauricio zaljubio u nju. Kada je pristala da bude njegova devojka, Mauricio je Patriciji kupio crveni "Ferrari" na njen zahtev. Porodica "Gucci" tada nije bila zadovoljna njegovim ljubavnim izborom.

Bili su glavni na svim žurkama u gradu i važili su za zlatni par modne industrije i sve se činilo savršeno. Kada je Mauricio preuzeo porodični posao, stvari između njega i supruge su krenule u propast.

Na kraju su se rastali, a osim što je bila nezadovoljna godišnjom isplatom, Patriciji se nije svidjela ni činjenica da se Mauricio zaljubio u Paolu Franki, s kojom je planirao i da se venča. Bojala se da će upravo Paola preuzeti sve i da će ona ostati sama bez novca i moći.

Na dan ubistva svog bivšeg supruga, Patricija je u svom dnevniku zapisala samo jednu reč - "raj", a potom je ušla u njegovu vilu i izbacila njegovu ljubavnicu Paolu.

Patricija Ređijani
foto: Profimedia

Kako je godinama kasnije ispričala, kada je čula da Mauricio planira da oženi Paolu, poželela mu je smrt, ali nije bila u stanu da sama povuče oroz.

Paola je nakon ubistva sumnjala u Patriciju, a na kraju je policija to istražila i s obzirom da je pisala dnevnik, nije pazila na sve detalje i upravo zato su je otkrili.

Danas italijanska "Crna udovica" živi s papagajem i psom, prilično usamljena. Njene ćerke ne žele da razgovaraju s njom, kao ni prijateljica koja joj je pomogla da pronađe plaćenog ubicu.

— Imala sam druge veze, ali ništa kao što je bilo s Mauriciom. On je bio moja jedina prava ljubav — zaključila je nedavno.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.