NOMINOVANI ZA PRESTIŽNU HOLIVUDSKU NAGRADU! Pored Džej Zija, Tine Tarner... i mnogi drugi su na spisku!
Džej Zi i Tina Tarner, Foto: Profimedia

zanimljivo!

NOMINOVANI ZA PRESTIŽNU HOLIVUDSKU NAGRADU! Pored Džej Zija, Tine Tarner... i mnogi drugi su na spisku!

Oni koji budu dobili najviše glasova, biće deo Rock & Roll kuće slavnih. To će se znati u maju, a ceremonija prijema je u Klivlendu, na jesen

Objavljeno:

Poznate su nominacije za prijem u Rock&Roll kuću slavnih za 2021. godine. Kako piše časopis rollingstone.com, na liste se nalaze Džej Zi, grupa "Foo Fighters", Meri Džej Bladž, bend "Iron Maiden", zatim "Go-Go's", "Rage Against the Machine", Kejt Buš, Devo, Šaka Kan, Kerol King, Fela Kuti, LL Kul Džej, "Nev York Dolls", Tod Rangren i Dion Vorvik.

Tina Tarner
foto: Profimedia

Oni koji budu dobili najviše glasova, biće deo Rock & Roll kuće slavnih. To će se znati u maju, a ceremonija prijema je u Klivlendu, na jesen.

Podsetimo, da bi se kvalifikovalo za za ovogodišnje glasanje, prvi singl ili album svakog nominovanog morao je biti objavljen 1995. ili ranije. Foo Fighters, Go-Go's, Iron Maiden, Džej Zi, Tina Tarner (kao samostalan izvođač), Fela Kuti i Dionn Vorvik prvi put su se našli među nominovanim.

Džej Zi
foto: Profimedia

Inače, Kerol King je primljena zajedno sa Džerijem Gofanom kao neizvođač 1990. godine. Tina Tarner je u instituciju ušla 1991. godine zajedno sa Ajkom Tarnerom.

Ako King i Tarner budu primljene, one će biti druga i treća umetnica koja će dva puta ući u Kuću slavnih nakon Stivi Niks 2019. Takođe, ovo je prilika da Dejv Grol drugi put uđe u Rock & Roll kuću slavnih nakon svoje 2014. indukcije kao član "Nirvane".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.